İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Galatasaray, deplasmanda Manchester City'ye 2-0 mağlup oldu

Galatasaray, deplasmanda Manchester City'ye 2-0 mağlup oldu

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde Manchester City’ye deplasmanda 2-0 yenildi ancak ilk 24’e kalarak play-off bileti aldı. Uğur Meleke ve Mehmet Ayan, Torreira’nın yokluğu ve savunma zaaflarına dikkat çekti; Avrupa performansının Okan Buruk için belirleyici olacağı vurgulandı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi lig aşamasının 8. haftasında deplasmanda Manchester City’ye 2-0 mağlup oldu. Etihad Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada City, iki golünü de ilk yarıda bularak 3 puanı hanesine yazdırdı.

Maçın 10. dakikasında savunma arkasına atılan pasla ceza sahasına giren Erling Haaland’ın aşırtma vuruşu ağlara giderken, 29. dakikada Doku’nun taşıdığı topta Cherki’nin vuruşu farkı ikiye çıkardı. Galatasaray ikinci yarıda daha derli toplu görüntü verse de özellikle 64. dakikada Osimhen’in şutunda kaleci Donnarumma’nın kurtarışı maçın kırılma anı olarak öne çıktı. Skor değişmeyince temsilcimiz sahadan 2-0 yenilgiyle ayrıldı.

Bu sonuca rağmen Galatasaray, lig aşamasını ilk 24 içinde bitirerek play-off turuna kalmayı başardı. Haberde, sarı-kırmızılıların play-off’ta Atletico Madrid veya Juventus ile eşleşeceği bilgisine yer verildi.

Karşılaşma sonrası değerlendirmelerde Hürriyet yazarları Uğur Meleke ve Mehmet Ayan, hem yeni formatın yarattığı “adalet/heyecan” dengesine hem de Galatasaray’ın oyun planına dikkat çekti. Meleke, elit deplasmanlarda iyi sonuç için takımın “yüzde yüz” seviyede olması gerektiğini vurgularken, Torreira’nın ilk 11’de olmamasının orta sahayı zayıflattığını belirtti. Ayan ise Galatasaray’ın özellikle ilk yarıda City karşısında oyunu tutmakta zorlandığını, buna karşın hedef olan “ilk 24”e ulaşılmasının tabloyu kısmen kabul edilebilir kıldığını yazdı.

Yorumların ortak noktasında ise şu tema öne çıktı: Galatasaray taraftarında Avrupa performansı üzerinden Okan Buruk’a yönelik tatminsizliğin sürdüğü ve play-off turunun, hocaya bakışı belirleyecek kritik eşik olduğu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *