05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi SPOR Galatasaray’dan Sivasspor maçı için başvuru

Galatasaray’dan Sivasspor maçı için başvuru

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sivasspor maçındaki hakem kararlarına tepki gösterdi. Gerekli başvuruları yaptıklarını belirten Özbek, sezon sonunda beşinci yıldızı takmayı hedeflediklerini açıkladı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Sivasspor maçı sonrası yaşananlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hakem yönetimine sert eleştiriler yönelten Özbek, bu konuda gerekli başvuruların yapıldığını ve Galatasaray’ın sadece adalet arayışı içinde olduğunu ifade etti. Aynı zamanda sezon sonunda 25. şampiyonluğu kazanarak formalarına beşinci yıldızı takmak istediklerini vurguladı.

"Adalet Arayışımız Devam Ediyor"

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu’nda gerçekleştirilen aralık ayı olağan divan kurulu toplantısında konuşan Dursun Özbek, Sivasspor maçındaki hakem kararlarına ilişkin tepkisini dile getirdi. Konuya dair şunları söyledi:

"Bu konuyla ilgili gereken müracaatları yaptık. Bizim davranış biçimimiz, herhangi bir kaos ortamı yaratmaktan ziyade, hak ve adalet arayışı çerçevesindedir. Umuyorum ki futbolu yöneten kurumlar, bundan sonraki süreçte gereken tedbirleri alarak futbolun kaosa sürüklenmesini engelleyecektir."

Özbek, futbol camiasındaki gerginliklerin Galatasaray’ın hedeflerine ulaşmasını engelleyemeyeceğini belirterek, kulüp olarak birlik içinde hareket ettiklerini ve mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi.

Hedef: Beşinci Yıldız

Toplantıda kulübün sezon sonu hedeflerinden de bahseden Dursun Özbek, Galatasaray’ın hem Türkiye’de hem de Avrupa’da büyük başarılara ulaşmak için mücadele ettiğini ifade etti. Şu sözlerle hedeflerini vurguladı:

"Her zaman söylediğim gibi, Avrupa’da özlediğimiz başarılara ulaşmak ve Türkiye’de 25. şampiyonluğumuzu kazanarak formamıza gerçek beşinci yıldızı takmak istiyoruz. Başkaları gibi istatistikleri ve rakamları kendimize göre yorumlamıyoruz; işimize bakıyoruz."

Galatasaray’ın sahadaki performansının önüne geçmek için çeşitli odakların çaba sarf ettiğini iddia eden Özbek, bu engellerin hiçbir şekilde başarı yolunda onları durduramayacağını belirtti.

"Hak Ettiğimiz Puanlara Göz Koyanlara Taviz Vermeyiz"

Dursun Özbek, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında kullandığı sert ifadeleri hatırlatarak, bu söylemlerinin arkasında olduğunu belirtti:

"Galatasaray, Türkiye’nin en büyük spor markasıdır. Mücadelemizi sahada yaparız ve hak ettiğimiz puanlara göz koyanlara tahammül edemeyiz. Rekabet ettiğimiz bazı önemli rakiplerimiz, akıl almaz söylemlerle algı yaratmaya çalışıyor. Ancak Galatasaray, bu mücadeleyi her zaman onurlu bir şekilde sürdürecektir."

Özbek, futbolun yönetiminden sorumlu kurumları da eleştirerek, bu süreçte yapılan algı çalışmalarına destek verildiğini ima etti.

"Galatasaray Birlik Oldukça Kimse Bizi Durduramaz"

Galatasaray camiasının dayanışma içinde olmasının kulübü her zaman güçlü kıldığını belirten Dursun Özbek, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"Bizi durdurmak isteyenlere söylemek istediğim bir şey var: Ne yaparlarsa yapsınlar, bizi engelleyemezler. Bu ülkenin doğru insanları her zaman kazandı, yine kazanacak. Adaleti savunarak oynadığımız futbolla herkesin takdirini kazanmaya devam edeceğiz. Sizden tek ricam, bu mücadelede yanımızda olmaya devam etmenizdir. Galatasaray birlik olduğu sürece kimse onun karşısında duramaz."

Galatasaray’dan Gerekli Başvuru Yapıldı

Sivasspor maçındaki hakem kararlarının kabul edilemez olduğunu dile getiren Dursun Özbek, bu konuda Türkiye Futbol Federasyonu’na resmi başvuruda bulunduklarını belirtti. Spor camiasında herhangi bir kaos istemediklerini vurgulayan Özbek, yalnızca adalet arayışı içinde olduklarını söyledi.

Galatasaray’ın birlik ve beraberliğiyle her türlü zorluğun üstesinden geleceğini ifade eden Özbek, camianın desteğiyle şampiyonluk hedeflerine ulaşacaklarına inandığını belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *