Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Fenerbahçe'yi 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından eski milli futbolcu ve spor yorumcusu Nihat Kahveci, derbiye ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.
Kahveci, Beşiktaş'ın sahadaki oyunuyla galibiyeti hak ettiğini söylerken, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal'ın ikinci yarıdaki tercihlerini ve bazı oyuncuların performansını eleştirdi.
BEŞİKTAŞ'IN GALİBİYETİ HAK ETTİĞİNİ SÖYLEDİ
Fenerbahçe'nin Skriniar'ın golüyle öne geçmesine rağmen karşılaşmanın devamında oyunun kontrolünü Beşiktaş'a bıraktığını ifade eden Kahveci, siyah-beyazlıların özellikle ikinci yarıda üstün bir oyun sergilediğini belirtti.
Kahveci, Beşiktaş'ın 3 veya 4 gol bulması halinde bunun sürpriz olmayacağını savunarak, Fenerbahçe'nin derbide beklentilerin altında kaldığını söyledi.
BEŞİKTAŞ'IN CESUR FUTBOLUNA ÖVGÜ
Beşiktaş'ın Kadıköy'de deplasman takımı gibi oynamadığını belirten Kahveci, siyah-beyazlıların önde baskı, orta sahadaki mücadele ve top kazanma konusunda başarılı olduğunu ifade etti.
Rıdvan Yılmaz'ın attığı gole de değinen Kahveci, Trossard'ın pası sonrası gelişen pozisyonda Rıdvan'ın yaptığı koşu ve uzak köşeye gönderdiği vuruşu övdü.
İSMAİL KARTAL'IN HAMLESİNE SERT ELEŞTİRİ
Kahveci, Fenerbahçe'nin ilk yarıda Kante, Guendouzi ve İrfan Can ile orta sahada yeterli üstünlüğü kuramadığını söyledi.
İkinci yarıda Kerem Aktürkoğlu'nun oyuna alınmasının ardından takımın çift forvete dönmesini eleştiren Kahveci, orta sahanın daha da boşaldığını ve Beşiktaş'ın bu bölümden sonra oyunu rahat şekilde kontrol ettiğini belirtti.
Tecrübeli yorumcu, bu tercihin büyük bir formasyon hatası olduğunu ve sorumluluğun İsmail Kartal'a ait olduğunu savundu.
GREENWOOD'A: YÜRÜYEREK FENERBAHÇE'DE OYNAYAMAZSIN
Mason Greenwood'un performansını da değerlendiren Kahveci, İngiliz futbolcunun ilk yarıda hareketli olduğunu ancak ikinci yarıda fiziksel olarak oyundan düştüğünü söyledi.
Kahveci, Fenerbahçe forması giyen bir futbolcunun bu seviyede mücadeleden kopmaması gerektiğini belirterek Greenwood'u sert sözlerle eleştirdi.
VLAHOVIC'İN HAREKETİ İÇİN KIRMIZI KART ÇIKIŞI
Kahveci, Vlahovic'in Skriniar'a yönelik yaptığı bir hareketin de VAR tarafından değerlendirilmesi gerektiğini savundu.
Yapılan hareketin Türkiye'de hakaret anlamına geldiğini belirten Kahveci, pozisyonun kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini ifade ederek VAR'ın neden müdahale etmediğini sorguladı.
