Bir süredir tüm Türkiye'nin merakla beklediği süper lig ertelendi mi sorusunun yanıtı bugün verildi. Ankara'daki kritik toplantı sonrası liglerin ertelenmesi ile ilgili karar alındı. Böylece Türkiye'de futbol, basketbol ve voleybol ligleri ertelendi

Türkiye süper ligi ve tüm ligler ertelendi!

Türkiye Süper ligi ertelendi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını en büyük darbeyi de futbola vurmuştu. Avrupa'da tüm ligler ertelendi. Ertelenen bazı liglerin tarihleri uzatıldı. Dünya üzerinde devam eden tek lig Türkiye Süper Ligi'ydi. Gelen tepkiler üzerine Türkiye Süper Ligi başta olmak üzere futbol, basketbol ve voleybol ligleri ertelendi. 

Dünya üzerinde devam eden tek ligin Türkiye olması nedeniyle birçok kulübün futbolcuları sosyal medyadan  tepki göstermişti. Muslera, Falcao, Boateng, Mensah ve Yekta Kurtuluş bu futbolculardan birkaçı. 

Türkiye süper ligi ve tüm ligler ertelendi!

Kayserispor Başkanı ile Galatasaray Futbol Takımı teknik direktörü Fatih Terim'de liglerin devam etme kararına tepki göstermişti. Öte yandan Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise liglerin ertelenmesine karşı çıkmıştı. 

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu açıklamaları şöyle:

- Koronavirüs salgınıyla mücadelemiz devam ediyor. Türkiye olarak salgın ortaya çıktığı andan itibaren hızlı ve etkin önlemlerle bu işin üstüne giden birkaç ülkeden biriyiz. Federasyon başkanlarıyla detaylı bir değerlendirme imkanı bulduk. Bizim amacımız Türk gençlerinin yarınlarını planlamak.

- Türkiye olarak liglerin seyircisiz oynatılma kararını en erken alan ülkelerden biri olduk. Tedbiren aldığımız bu karar, koronavirüsün yayılım durumu çerçevesinde ilgili kurumlarımızla diyalog çerçevesinde alındı.

- Dün Cumhurbaşkanımız başkanlığında yapılan toplantı ve bugün federasyonlarımızın başkanlarıyla yaptığımız görüşme sonrasında liglerin ertelenmesine karar verdik.

Editör: Haber Merkezi