İçişleri Bakanlığı 2 Aralık Perşembe günü düzenlenen operasyonla Avustralya merkezli olarak küresel çapta faaliyet gösteren ve liderliğini "Reis" lakaplı Hakan Ayık'ın yaptığı uluslararası silahlı organize suç örgütü Comanchero'yu çökertti. Aralarında çete elebaşı Ayık'ın da yer aldığı 37 kişi operasyonla gözaltına alınırken operasyon sonrası bazı iddialar ortaya atıldı.

Bazı gazeteciler INTERPOL tarafından kırmızı bültenle aranan çete lideri Ayık'a Türkiye'de vatandaşlık verildiğine yönelik haberler hazırlarken, gündemdeki iddia eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu kızdırdı.

suç örgütü

Fatih Erbakan'a büyük şok. Yeniden Refah'tan belediye başkanı seçildikten sonra istifa etti Fatih Erbakan'a büyük şok. Yeniden Refah'tan belediye başkanı seçildikten sonra istifa etti

Soylu, "Kırmızı bültenle aranan birinin vatandaş olabilmesi hatta ikamet bile alabilmesi kanunen de fiilen de mümkün değildir. İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu'yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar"  ifadesinde bulundu.

Sosyal medya platformu X üzerinden basında yer alan söz konusu haberlerin küpürlerini paylaşan Soylu, "Organize haberler devam ediyor" mesajını paylaştı.

Soylu tweet'inde şu ifadelere yer verdi;

"Devletin tüm birimlerini emniyet istihbarattan MİT'e, İNTERPOLDEN Nüfus'a, Tapu'dan Valiliklere, Bakanlıklardan Cumhurbaşkanlığına kadar töhmet altında bırakan, gazetecilerin tüm detaylarını elde ettiği! kamuoyuna manipüle ederek servis ettiği bu haberlerin doğru bilgilerini herkesin öğrenme hakkı var.Kırmızı bültenle aranan birinin vatandaş olabilmesi hatta ikamet bile alabilmesi kanunen de fiilen de mümkün değildir. İftiralar yalanlar yakıştırmalarla Süleyman Soylu'yu gömelim derken tüm devletin birimlerini aynı zamanda gömüyorlar.Devletin yaptığı bütün mücadeleyi fitne ve iftira ile hedef alan anlayış hastalıklı ve sistematik olarak Türkiye'ye narko devlet iftirası atanların hezeyanıdır."

Editör: Nehir Durdağı