Seçim sürecine ilişkin VOA Türkçe'nin sorularını yanıtlayan ABD eski büyükelçisi Jeffrey, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ABD ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Soylu'nun 14 Mayıs seçimlerini Batı'nın siyasi darbe girişimi olarak nitelendirmesi hakkında, "İçişleri Bakanı'nın söyledikleri bizi her zaman endişelendirir. Çünkü uzunca bir süredir yaptığı açıklamaları izliyorum ve kendisinden ülkem hakkında adil ya da doğru hiçbir şey duymadım. Ancak neyse ki ABD-Türkiye ilişkilerinden o sorumlu değil. Bu işlerden sorumlu olan kişilerin Washington'a ve Washington'un Ankara'daki rolüne bakışları çok farklı." dedi.

Jeffrey, bu seçimlerin Türkiye tarihinin en önemli seçimleri olarak nitelendirildiği yönündeki görüşe katıldığını belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Bu seçimler çok önemli çünkü özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altı yıl önce çok yakın sonuçların çıktığı bir referandumla kurduğu başkanlık sistemi için, ilk esas referandum niteliği taşıyor. Bu modeli ve son 20 yıllık AK Parti yönetimini beğeniyorlar mı? Bu, modern Türk tarihinde gördüğümüz tek partili ama koalisyon ortaklı en uzun iktidar. Dolayısıyla bu çok ama çok belirleyici bir seçim." 

Editör: Grlyrtts