Aahh ah! Kara bahtım kem talihim! Taşa bassam iz olur! Ağustos ayında suya girsem balta kesmez buz olur!
Tam da bu Türkü sözü gibiydi Fenerbahçe.
 
Tamam, hatalar vardı, eksikler çoktu. Ama Malatya karşısında galibiyeti de haketmişti doğrusu. Hem daha iyi oynamıştı, hem daha çok pozisyon yakalamıştı. Az daha hüsranla ayrılacaktı sahadan yine. Kara bahtını, kem talihini de yendi bu kez.
Evet. Fenerbahçe galibiyeti haketmişti dedik. Dedik demesine de... Bazı yanlışlıkları tekrar tekrar vurgulamak gerekiyor yine de.
 
Bir kere... Cocu da gitse, Koeman da gelse, Koeman da gitse Ersun Yanal da gelse... Hatta daha sonraları Yanal'ı da gönderip, Mourinho'yu da getirseler... Bazı gerçekler var. En önemlisi bu takımın kuruluşu yanlış. Bazı oyuncular var ki bırakın Kadıköy'de sahaya çıkmalarını, Altıyol'da dolaşmaları bile kabahat!
 
Örneğin Benzia... Bu garip sakallı arkadaş ilk geldiğinde futbolcu bulma sihirbazı (!) ilan edilen Comolli öyle şeyler söylemişti ki; yeni bir Alex geldi sanmıştı herkes. Dün bir kez daha görüldü ki bu bay sakal bırakın Alex'i, kenarda top toplayamaz! Ayew de öyle. 
 
Tribünlerde bir pankart vardı; evine dön Comolli yazıyordu üzerinde. Sayın Ali Koç nasıl ki taraftarlara kulak verip Ersun Yanal'ı takımın başına getirdiyse yine kulak versin; bu şahısı göndersin. Yanına getirdiklerini de eklesin. Eklesin ki Fenerbahçeli taraftarların öfkesi biraz olsun dinsin. Adama "Git şu kulübü bir karıştır. Öyle futbolcular bul ki, izleyenler futbolu unutsun!" desen bu kadarını yapamaz.
 
Kötülerin yanında iyiler kazandırdı Fenerbahçe'ye maçı. Penaltı kaçırsa da Mehmet Ekici mükemmel oynadı. Mehmet Topal canını dişine taktı. Hasan Ali - Isla defalarca kez bindirme yaptı. Sadık eski takımına karşı iyi oynarken, yenilen iki golün de mimarı (!) Neustaedter'ın hatalarını da kapatmaya çalıştı. Gerisi palavraydı.
Malatyaspor, ligdeki çıkışının boşuna olmadığını zaman zaman gösterdi. Kora kor mücadele etmeye çalıştı. Yalnız şu Adem Büyük'e birilerinin bir şeyler söylemesi lazım. Senin işin ortalığı germek mi mübarek! Halbuki yetenekli bir adamsın. Futbolunu oynamaya baksan inan ki kazanırsın.
 
Fenerbahçe bir kaç iyi adamın canla başla mücadele etmesiyle kazandı maçı. Ama her zaman bu yeter mi? Yetmez. Ersun hoca, bu gemi böyle yüzmez. Daha çok iş var. Bir kere Moses'i ne yap et bir an önce hazırla. Şu ilginç tipleri de ayıkla. 
Yoksa... Bir 6 hafta daha galibiyet için beklemeye kimse tahammül etmez; ona göre.