GÜNDEM

TBMM Başkanı Şentop: İdlib toplantısı salı günü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, mecliste gazetecilere açıklamalarda bulundu. Soruları yanıtlayan Şentop, şunları söyledi:
"Bugün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay imzası ile Salı günü Milli Savunma Bakanı’nın genel kurulu bilgilendirmesine dair bir bilgilendirme yazısı geldi. Bu çerçevede Salı günü verilecek bilgilerin hem niceliği, hem niteliği bakımından Meclisimizi daha çok tatmin edeceğine dair bir kanaatim var. Yarın verimli bir sonuç alınamayacağı için Genel Kurulu olağanüstü toplantıya çağıramayacağımı bildirmek isterim."

AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Parti’nin İdlib saldırısıyla ilgilin ortak bildiri hazırlığında olduğunu belirten Şentop, HDP’nin ise bu bildiriye imza atmayacağını söyledi.

Şentop şöyle devam etti:

"Türkiye bir NATO üyesidir. NATO ülkelerinin, Türkiye´ye karşı sorumlulukları vardır. Bunların hatırlatılması lazım. Türkiye sadece NATO’nun yükümlülüklerini yerine getiren bir ülke değil. Hakları ve yetkileri olan bir ülke.  Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bu tabloda Türkiye’nin yalnız bırakılmaması gerektiği, hem insani hem hukuki sorumluluk olduğunu ifade etmek isterim. Bu konuda olumlu gelişmeler var. "