TOKİ, İstanbul'daki Büyük Konut Projesi ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen büyük bir projeye hazırlanıyor.

Projede konut sahibi olmak isteyen milyonlarca vatandaş için konut piyasasının altında belirlenen fiyatlarla satış yapılması planlanıyor.

İstanbul'un büyüklüğüne önemli bir katkı sağlayacak bu projede toplam 2,544 konut inşa edilmesi bekleniyor. Bununla birlikte, projeye ilişkin ihale tarihlerinin de açıklandığı belirtildi. İşte tüm detaylar...

TOKİ'nin İstanbul Büyük Konut Projesi ile ilgili Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan bilgilerde, projenin yakın bir zamanda gerçekleştirilecek ihalelere hazırlandığı bildirildi. Bu projelerin, İstanbul'da artan konut talebini karşılamayı hedefleyerek konut sorununa çözüm sunmayı amaçladığı belirtildi.

TOKİ'nin açıkladığı 5 yeni proje, İstanbul'un farklı ilçelerinde hayata geçirilecek. İşte söz konusu projelerin detayları:

Gaziosmanpaşa Yıldıztabya 6B Bölgesi: Yıldıztabya Mahallesi'nde gerçekleştirilecek bu kentsel dönüşüm ve gelişim projesi, toplamda 665 konutun inşasını içeriyor. Projenin bir parçası olarak altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları da bulunuyor. İhale tarihi 23 Kasım 2023, saat 14.00 olarak planlandı.

Başakşehir Kayabaşı: Bu proje, 163 konutun ve 4 dükkanın inşa edilmesini kapsıyor. İstanbul'un Başakşehir ilçesinde yer alacak bu girişim, altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmalarını da içeriyor. İhale tarihinin ise 21 Kasım 2023, saat 11.00 olarak planlandığı açıklandı.

TOKİ'nin İstanbul projeleri, şehrin çeşitli bölgelerine yeni konutlar inşa ederek hem konut talebinin karşılanmasına katkı sağlamayı hem de İstanbul'un büyümesini teşvik etmeyi amaçlıyor.

İhalelerin ilan edilmiş olması, projelerin yakın bir gelecekte hayata geçirileceğini gösteriyor.

Bu geniş konut projeleri, İstanbul'un hızla artan nüfusuna uygun ve bütçe dostu konut seçenekleri sunma hedefini taşıyor. Bununla birlikte, projeler çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmalarını da içeriyor. Böylece yeni konutlar modern ve yaşanabilir bir çevrede yer alacak.

TOKİ'nin İstanbul'da gerçekleştireceği bu projeler, şehirdeki konut talebinin karşılanması ve İstanbul'un gelecekteki büyümesine olumlu bir katkı sağlamasını amaçlıyor.

TÜİK açıkladı: İşsizlik oranı mart ayında bir önceki aya göre azaldı! İşte detaylar TÜİK açıkladı: İşsizlik oranı mart ayında bir önceki aya göre azaldı! İşte detaylar

Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte, İstanbul'da daha fazla insanın uygun ve güvenli konutlara erişebilmesi hedefleniyor.

İSTANBUL'DAKİ DEV PROJELER DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), İstanbul'daki büyük konut projelerinin ihale tarihlerini kamuoyuna duyurdu. Bu projeler, İstanbul'un büyümesine katkıda bulunarak konut talebini karşılamayı amaçlıyor.

PROJELER VE İHALE TARİHLERİ DUYURULDU

İşte TOKİ tarafından açıklanan diğer 3 büyük konut projesi ve ihale tarihleri:

ÇATALCA

Çatalca ilçesi Ferhatpaşa Mahallesi'nde uygulanacak olan bu proje, 648 konutun yanı sıra 20 dükkanın inşasını içeriyor. Projede ayrıca bir cami inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de bulunmaktadır. İhale tarihi 28 Kasım 2023, saat 14.30 olarak planlandı.

GAZİOSMANPAŞA YILDIZTABYA 1. KISIM 5. BÖLGE

Gaziosmanpaşa ilçesinin İstanbul'daki Yıldıztabya Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm ve gelişim projesi, iki aşamada toplam 431 konutun inşasını içeriyor. Projede aynı zamanda bir cami inşaatı ve diyafram duvar imalatları da yer alıyor. İhale tarihi 23 Kasım 2023, saat 11.30 olarak planlandı.

EYÜPSULTAN

Eyüpsultan ilçesinde gerçekleştirilecek olan kentsel dönüşüm projesi, toplamda 637 konut ve 20 dükkanın inşasını içeriyor. Bu projede, aynı zamanda bir cami inşaatı, altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları da yer almaktadır. İhale tarihi bu proje için 22 Aralık 2023'te saat 14.00 olarak planlandı.

Editör: İrem Nur Kaya