Beşiktaş Yönetimi çok önemli bir karar aldı: Şenol Güneş'le yola devam edilecek. Hem de sözleşme uzatarak. Bu karar; Beşiktaş yönetiminin Şenol Hoca'nın yanında, arkasında, etrafında olduğunun bir ispatı gibi duruyor.
 
AMA...
 
Kocaman bir "ama" dedim çünkü, bu açıklamanın altında yatan başka nedenler var. İsterseniz onlara değinelim.
İlk önce futbolculara bir mesaj verdi yönetim, bu açıklamayla. Çünkü bugüne kadar değil Beşiktaş, hiçbir kulüp "Hocamızla sözleşme uzatmaya karar verdik" gibi bir açıklama yapmamıştır. Bu açıklamayla "Biz hocayla uzatıyoruz, sahada oynamayanlar düşünsün" mesajı futbolculara verildi. Bir nevi "Top artık sizde" mesajı verdi. Ardından Şenol hocaya bir mesaj verildi. "Sağda solda, yönetim hocayı istemiyor dedikoduları yapılıyor. Sen bunlara inanma" mesajı verildi.
 
Son olarak da "Yönetim içinde Şenol Güneş'i istemeyenler var" diyenlere mesaj verdi bu açıklama. Çünkü karar oy birliğiyle çıktı.
Sözleşme bugün imzalanır ya da yarın imzalanır; olmadı sezon sonu imzalanır. O iş artık geride kaldı. Sözleşme uzayacak, o garanti. Bu saatten sonra top artık topçularda. Oynayan kalıp kral olacak, oynamayan da arkasında tenekeyle gidecek.
 
Burak sevdası yetti!
 
Recaizade Mahmut Ekrem'in meşhur romanı vardır, Araba Sevdası diye. Batılılaşmayı yanlış anlar, romanın kahramanı Bihruz Bey. Zamanla da kendi kültürüne yabancılaşır. İşte böyle bir sevda Burak Sevdası. Sadece Şenol Güneş istiyor dediler, sonra yönetim de sıcak bakıyor dediler. Tamam, transfer yaparken taraftara sorulmaz ama tüm tribünün istemediği bir adam da alınmaz. Üstelik en büyük tutar dalı Şenol hoca da artık taraftarla çok iyi değilken.