Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulan 80 maddelik torba yasa teklifi içinde yer alan 54. madde, Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarına af getiriyor. Affın kapsamında, 1 Ocak 2014 öncesi GSS prim borcu olanlar yer alıyor. Bu düzenleme ile ödenmemiş primler, cezalar ve gecikme zamlarından vazgeçilecek.

Teklifin onaylanıp Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından GSS prim borçlarına af gelecek. Aftan 1 Ocak 2014 öncesi GSS prim borcu olanlar yararlanacak.

Kimler yararlanacak?

Aftan 1 Ocak 2014 öncesi GSS prim borcu olanlar yararlanacak. Af kapsamında da ödenmemiş genel sağlık sigortası primleri ile gecikme cezası ve gecikme zammının tamamından vazgeçiliyor.

Aylık GSS primi ne kadar?

GSS primleri asgari ücrete göre belirlendiğinden, bu yılın sonuna kadar ödenecek prim tutarı aylık 402 lira, yıllık da 4 bin 802 lira, 2024 yılında asgari ücrete gelecek artış oranında GSS primleri de artacak.

Milyonlarca vatandaş yeni yıla borcu olmadan girecek
Teklif, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesi halinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yasalaşacak. Halihazırda borçlu durumda olan milyonlarca vatandaşın yapılacak düzenlemenin ardından yeni yıla GSS prim borcu olmadan gireceği tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail ile ticaret tartışmalarına noktayı koydu

Editör: Nehir Durdağı