Ve Trabzonspor şampiyon. Bordo mavili takım, Antalyaspor'la sahasında 2-2 berabere kalmasına rağmen bitime 3 hafta kala en yakın takipçisi Fenerbahçe ile arasındaki 9 puanlık farkla şampiyonluğunu ilan etti.

En son lig şampiyonluğunu 1983-84 sezonunda elde eden Karadeniz ekibi, teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde ligin zirvesinde yer alarak 37 sezon sonra şampiyonluk hasretine son verdi.

3. dakikada ilk etkili atağında Trabzonspor, golü buldu. Djaniny'in pasıda sol taraftan son çizgiye doğru inen Abdülkadir Ömür, topu Cornelius'a yerden aktardı. Bu futbolcu da altı pas içinde dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

25. dakikada sağ taraftan Visca'ın pasında, ceza alanı içinde Djaniny'in vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

30. dakikada Fernando'nun pasında, ceza alanı içinde Wright, kaleci Uğurcan Çakır'dan kurtardığı topu filelere gönderdi ancak bu oyuncu ofsayt olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

42. dakikada Ndao'nun ceza alanı içinde yakın mesafeden şutunda kaleci Uğurcan Çakır, tehlikeyi uzaklaştırdı.

Karşılaşmanın ilk yarısını Trabzonspor, 1-0 önde kapadı.

49. dakikada Trabzonspor gole çok yaklaştı. Abdülkadir Ömür, ceza sahası yayının üstünden şutunu attı, Boffin topu çıkardı. Dönen top Cornelius'un önünde kaldı. Danimarkalı golcü sağdan kaçan Visca'ya pasını gönderdi. Boşnak futbolcu şutunu attı bir kez daha Boffin gole izin vermedi.

51. dakikada Antalyaspor atağında Luiz Adriano topu ceza sahası yayının üstündeki Fernando'ya atmak istedi ancak Trabzonsporlu futbolcuya çarpan top savunma arkasındaki Ghacha'nın önünde kaldı. Cezayirli futbolcu boş pozisyondaki Ndao'ya topu gönderdi. Senegalli futbolcu da topu filelere yolladı: 1-1.

56. dakikada Antalyaspor Fredy'nin kullandığı penaltıyı gole çeviremedi. Uğurcan Çakır topu çıkardı.

62. dakikada Trabzonspor atağında Dorukhan, topla birlikte sağ kanattan ceza sahasına kadar ilerledi. Abdülkadir Ömür'e pasını gönderdi. Milli futbolcu ara pasıyla yeniden Dorukhan'ı hareketlendirdi. Dorukhan ceza sahasına girdi, şutunu attı ve takımına üstünlüğü getiren golü kaydetti: 2-1.

80. dakikada Antalyaspor beraberliği sağladı. Sağ taraftan kullanılan kornerde ceza sahasına gelen topu Cornelius uzaklaştırdı. Dışarıya çıkan topa gelişine Güray vurdu, kaleye giden topu Wright kontrol edip şutunu attı: 2-2. 

Maçın uzatma dakikalarının son anlarında bazı taraftarlar sahaya girince oyun bir süre durdu. Güvenlik güçlerinin içeri girenleri çıkarmasının ardından maçın kalan bölümü tamamlandı.

Ve hakemin bitiş düdüğü ile birlikte Trabzonspor şampiyonluk kutlamalarına başladı.