DÜNYA

Türk dizilerine yasağı fetvalarla duyurdu, Erdoğan’ı hedef aldı!

Arap ülkelerinde çok sayıda hayran kitlesi bulunan Türk dizilerine 2018 yılında getirilen yasağın ardından şimdi de yasak, tekrar fetvalarla duyuruldu.

İnternetten izlemeye başladılar

Ortadoğu ülkelerinde rekorlar kırdığı ve hayran kitlesinin milyonları bulduğu bilinen Türk dizilerinin siyasi kararlar nedeniyle kaldırıldığı biliniyor. Ancak televizyon üzerinden dizilere ulaşamayan kitleni buna rağmen dizileri internet üzerinden tüketmeye devam etmesi Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’ın Türk dizilerinin etkisini azaltmaya yönelik yeni adımlar atmasına neden oldu.

Yüksek Fetva Konseyi açıklama yaptı

Mısır’da ülkenin fetva organı “Yüksek Fetva Konseyi” açıklama yayımladı. Açıklamada “Diriliş Ertuğrul” ve “Kurtlar Vadisi” dizileri yoluyla Türkiye’nin Ortadoğu üzerinde kitle oluşturma peşinde olduğu yazıldı. Açıklamanın bir bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan direkt hedef gösterildi. Erdoğan’ın Ortadoğu’da Osmanlı hakimiyetine benzer bir nüfus elde etmek istediği belirtildi. Açıklamada “Erdoğan, bu dizileri kullanarak, Osmanlı’nın bir zamanlar yönettiği Arap ülkelerini yeniden kontrol altına almaya çalışıyor” ifadeleri kullanıldı