Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank , Rusya Askeri Teknik İş birliği Federal Servisi (FSVTS), Türkiye'ye Su-35 ve Su-57 savaş uçaklarının sevkiyatına yönelik  teklini değerlendirdi. Moskova'nın bu alanda iş birliği teklifini olumlu değerlendirebileceklerini kaydeden Bakan Varank, Rusya'dan bu jetlerin alınabileceğini vurguladı.

Bakan VARANK tarafından Sputnik’e yapılan açıklamada, “Ülkelerle iş birliklerimizi kendi ihtiyaçlarımız ve iki ülkenin karşılıklı çıkarları temelinde değerlendiriyoruz. Şu anda bizim asgari olarak havacılık alanında neye ihtiyacımız olduğu, gelecekte bir ihtiyaç karşımıza çıkar mı şeklindeki değerlendirmeler, Savunma Sanayii Başkanlığımız ile askerlerimizin ortaklaşa planlamaları ile oluyor. Kategorik olarak bizim, ‘X ülkesinin uçağına karşıyız, Y ülkesinin uçağına karşıyız’ dememiz mevzu bahis olamaz. Eğer mevcut ihtiyaçlarımıza dönük Rusya’da bir uçak varsa ve bizim bunu kendi sistemimize sokup çalıştırma manasında zorluk olmayacaksa biz tabii bu uçağı Rusya’dan ya da Avrupa’da başka bir ülkeden de alabiliriz.” ifadelerine yer verildi.

F-35 Programı’ndaki ambargolar sebebi ile modern savaş uçağı ihtiyacının giderilmesi için çözüm arayışında olan Türkiye, kendi savaş uçağı MMU’nun geliştirilmesi için de çaba sarfediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya gelmiş ve ikili 5. nesil savaş uçağı Su-57'yi yakından incelemişti.

Editör: Haber Merkezi