Türkiye'nin zenginler kulübü belli oldu. 2023 yılının sonlarına yaklaşılırken Türkiye'deki en zengin 100 kişi ve aileler belli oldu. Listenin ilk sıralarında Koç ailesi ve Sabancı aileleri yer aldı.

Emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam için flaş gelişme. Meclis'e sunuldu Emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam için flaş gelişme. Meclis'e sunuldu

Ekonomist Dergisi, ‘En Zengin 100 Araştırması’nın sonuçlarını paylaştı. Türkiye'nin en büyük servetine sahip isimler ve aileler bu listeyle ortaya çıktı.

LİSTENİN BAŞINDA KOÇ AİLESİ VAR

İşlerini yurtdışında daha da büyütebilen ve zenginliklerine zenginlik katan aileler, En Zengin 100 listesinde üst sıralara tırmandı. Gayrimenkul değerlemelerinin dolar bazında yükselmesi de bu alandaki zenginlikleri artırdı. Listenin ilk sıralarında Koç Ailesi, bu yaz ailesiyle birlikte geçirdiği tekne kazasıyla gündeme gelen Ali Sabancı ve kardeşlerinin oluşturduğu Şevket Sabancı'nın ailesi ile Erol Sabancı Ailesi, ilk sıralardaki yer aldılar.

Mehmet Cengiz, Orhan Cemal Kalyoncu, Naci Koloğlu, Nihat Özdemir'nin yönettiği şirketler de listede yer aldı. Cengiz Holding, Kalyon İnşaat, Limak İnşaat ve Kolin İnşaat şirketleri ilk 100'de yer aldı.

Editör: İrem Nur Kaya