Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, “Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili ticaret bu yıl yaklaşık 8 milyar dolar artış gösterecektir. Bu tahmin, geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış anlamına geliyor” dedi.

Vasyl Bodnar, “Rusya’nın farklı ülkelerle bağlantıları ve attığı adımlar aslında Rusya’nın Sovyetler Birliği’ne girmek istediğini gösteriyor” ifadesinde bulunarak bu durumun sebeplerine ilişkin, şunları aktardı;  “Rusya büyük devlet ağırlığını kaybetmeye başladı. Bu savaş ile o ağırlığını geri kazanmak istiyor. Rusya’nın geniş çaplı savaştan önce işlediği suçlar gerektiği gibi cezalandırılmadı. Moldova’da, Çeçenistan’da, Suriye’de yaptığı cinayetlerden bahsediyorum” 

Bodnar, Rusya’nın Ukrayna ile değil NATO’yla ve batı ile savaştığını düşündüğünü savunarak şunları aktardı; “Ama şunu da görüyoruz bizim batı partnerlerimiz en çok da bu savaştan korkuyorlar. Nisan-mayıs aylarından itibaren batının Ukrayna’nın gücünü ve mücadele edeceğini gördü” 

Kendi silahlarını üretmek için çaba gösterdiklerine dikkati çekerek “Diğer ülkelerden silah almaktansa kendi silahımızı üretiyoruz. Ukrayna’nın batı tarafından desteklenmesi de doğal olarak bu noktada önemlidir. Eminiz ki hem batıda hem Avrupa’da oluşan bazı sorunlar en kısa sürede çözülecektir” değerlendirmesini yaptı.

Bodnar, Ukrayna ve Türkiye arasındaki iş birliğinin çok önemli olduğunu aktararak; “Türkiye tarafından verilen istatistikler büyüme dinamiğine işaret etmektedir. Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili ticaret bu yıl yaklaşık 8 milyar dolar artış gösterecektir. Bu tahmin, geçtiğimiz yıla göre yüzde 30 artış anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

Editör: Nehir Durdağı