En avantajlı fiyatlarla dünyanın her yanına seyahat etmek pek çoğumuzun hayali. Başta gezginler olmak üzere keşfetmeyi seven herkesin merak ettiği; hem yurt içi hem de yurt dışı seyahatleri için en uygun uçak bileti nasıl bulunur sorusuna aşağıdaki paragraflarla yanıt vermeye çalışalım. Uygun uçak bileti bulmanın en önemli yollarını seyahat edeceğiniz tarihleri doğru belirlemek, alternatif rotalar düşünmek, gideceğiniz şehirdeki alternatif havalimanlarını kontrol etmek ve biletinizi ne çok erken ne de çok geç tarihlerde satın almak olarak sıralayabiliriz. Peki en uygun uçak bileti alternatiflerini bulabilmek için işe yarayan ipuçlarının detayları nelerdir, yazının devamında tek tek paylaşalım. Öyle ya, kış sezonunda seyahat etmek isteyebilir, hali hazırda ucuz uçak bileti arayışında olabilirsiniz!

Uygun uçak bileti bulmak için ipuçları nelerdir?

Uygun uçak bileti için en önemli ipuçlarından biri biletinizi yüksek sezon olarak adlandırdığımız ilkbahar sonu ve yaz dönemine, resmî tatillere ve dini bayramlara denk getirmemek. Seyahatinizi mümkünse sonbahar ve kış aylarında gerçekleştirmek en avantajlı fiyatlarla uçmanıza yardım edecektir. Öte yandan gitmeyi planladığınız yer sonbahar-kış döneminde ilgi gören (örneğin kış mevsiminde kayakçıların favori destinasyonları) bir rota ise seyahatinizi yaz aylarına çekebilir, bu sayede en uygun uçak bileti ile yola çıkabilirsiniz. Yine mümkünse biletinizi seyahatinize kısa bir süre kala değil, seyahatten en az bir ay öncesinde almak, en uygun uçak biletini bulmanızı kolaylaştıracaktır. Gitmeyi arzu ettiğiniz şehir ya da ülkede seyahat tarihinize denk gelen önemli bir spor müsabakası, festival yahut organizasyon olup olmadığını; bölgenin dini ve milli bayram tarihlerini de mutlaka hesaba katmanızı öneririz. Zira böyle durumlarda uçak biletlerine olan talep artacak, haliyle fiyatların normalden daha yüksek seyredecektir.

Uçak biletinden nasıl tasarruf edebilirim?

Düşük bütçe ile seyahat etmenin ve tasarruf etmenin en iyi yollarından biri uçak bileti kampanyalarını dikkatle takip etmek. Bu sayede hava yolu firmalarının yılın belli dönemlerinde sunduğu oldukça uygun uçak bileti fırsatlarını yakalayabilir, bütçenizi zorlamadan seyahate çıkabilirsiniz. Yıl boyu sunulan kampanyaları takip etmek için hava yolu firmalarının e- bültenlerine web siteleri üzerinden abone olabilirsiniz. Yine biriktirdiğiniz Millerle uçak bileti almak tasarruflu bir seyahate giden işe yarar, alternatif bir yoldur. Bunun için farklı bankaların sunduğu Mil biriktiren kredi kartlarını kullanabilir, kartınızda biriken Millerle en uygun uçak bileti seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Sıklıkla merak edilen bir diğer başlık olan uçuş rezervasyonumu ne zaman yaptırmalıyım sorusuna bir sonraki paragrafta yanıt vermeye çalışalım.

En ucuz uçak bileti almak için uçuş rezervasyonu yapmak için en uygun zaman ne zaman?

Bu sorunun yanıtı aslında oldukça kolay. Pek çok ülkede kutlanan yılbaşının yanı sıra festival dönemlerini, önemli organizasyonların yapıldığı tarihleri ve gittiğiniz yerin milli/dini bayram günlerini tercih etmemek uygun uçak bileti bulma olasılığınız artacaktır. Ayrıca gideceğiniz destinasyonun yüksek sezonu haricinde kalan dönemleri değerlendirebilirsiniz. Örneğin Bodrum’a uygun uçak bileti bulmak için yaz dönemi pek de uygun değildir. Keza kış sporlarıyla ilgilenenlerin uğrak adresi Erzurum’un biletleri kış aylarında epey popüler ve görece pahalı olabilir. Uygun uçak bileti bulma sürecinde bir diğer detay, biletinizi mümkünse seyahatinizden en az bir ay önce almanın önemli olduğu. Bu sayede seyahat masraflarınızı makul bir seviyeye çekerek gönül rahatlığıyla yola çıkabilirsiniz. Kısaca bütçe dostu bir tatil için zamanlamanın önemi su götürmez. Şimdiden dolu dolu, harika bir tatil dileriz!

Editör: Haber Merkezi