NE üzüldüler! Ne üzüldüler! Sormayın. Kahroldular. ABD, Suriye’den tasını tarağını toplayıp gidecek diye, vekaletçilerden birbiri ardına açıklamalar geldi. Almanya ‘Ayrılamazsın’ diyor. Fransa ‘Zamanı değil’ diyor. İngiltere ‘Çok yanlış bir karar’ diyor. Hatta daha ileriye gidenler var. Fransa gibi. Hemen terör örgütü destekçisi kesildi. YPG’yi koruma hevesine girdi, ‘YPG’ye borcumuz var’ açıklaması geldi. Ne borcu ise! Daha da ileri gidenler var, ‘Türkler, Kürtleri kesip öldürüp, çukurlara gömeceklermiş!’ Bahsettikleri terörist bozuntusu militanlar. Bahaneleri bu. ABD’nin yerini alma meraklısı çok. Çünkü bunlar emperyalist.

Afrika’da ne işi var

Bunlar sömürgeci. Bunlar başkasının sırtından geçinen, çalan çırpar, soykırımı yapan, katil ve de hırsız ülkeler. Yüzyıllardır, Afrika, Asya, Güney Amerika gibi bölge devletlerini, zayıf devletleri, insanları soydular. Onların sırtından zengin oldular. Onları sömürdüler. Adama sorarlar Allah aşkına; “Fransız ordusunun, ABD ordusunun, Alman, İngiliz askerinin Ortadoğu’da, Afrika’da ne işi var diye!”. Buradaki insanları korumak için mi geliyorlar? Yoksa Kürtün, Arap’ın, zencinin çağdaş ve de insan onuruna yakışacak bir düzen kurup, adam gibi yaşamalarını sağlamak, onlara bir şeyler öğretmek için mi geliyorlar! Asla... Kan için geliyorlar, gözyaşı için geliyorlar. Çalmak için geliyorlar. Sömürmek için geliyorlar. Nifak için geliyorlar. Doğal gaz için geliyorlar. Petrol için geliyorlar. Buradaki devletlerin güçlenmemesi için, küçük devletçikler olması için geliyorlar. Hatta kendi yarattıkları, Siyonist İsrail’e arka çıkmak için geliyorlar. Ve onlar bu bölgede olduğu müddetçe, mezhep savaşları hep olacak.

BM kararına rağmen

Müslüman, müslümanı hep kıracak, öldürecek. Ve onlar burada oldukça, müslüman dünyası sömürülmeye devam edilecek. En çok üzülen de İsrail. Niye? Çünkü parçalanmış bir Suriye işine geliyor da ondan. Su kaynaklarının olduğu, Suriye toprağı Golan Tepeleri işgal altında, haydut devlet İsrail’in işgali altında. BM kararlarına rağmen oraları boşaltmıyorlar. ABD’nin, YPG’yi bırakıp gitmesine de çok üzüldüler. Çünkü bu YPG planının, Suriye’nin parçalanma planının arkasında, İsrail ve Yahudi Lobisi, Evangelistler ve ABD derin devleti var. Trump eğer bir sapma yaşamazsa bu gerçeği gördü; akıllıca da bir karar verdi. Ama karara itiraz edenler var. ABD’nin karanlık planlarının uygulayıcısı bunlar. Bunlar ABD derin devletinin emperyalist temsilcileri. Hemen tepkilerini gösterdiler. İstifalar üst üste geldi. Terörist sevici McGurk gitti. Savunma Bakanı gitti. O gitti bu gitti. Ve Pentagon homurdanmaya devam ediyor. Çünkü oya gibi ördükleri alçak planları ortada kaldı. Bunlar mı? Bizim NATO’da yıllardır birlikte omuz omuza durduklarımız. Bu batı mı? Bizim dostumuz olan! Hadi canım sende... Tek dostun kendindir, düşmanının senin iyi dostun olmasını istiyorsan, onun karşısında askeri ve ekonomik olarak güçlü olmak zorundasın. Geldiğimiz 21’inci yüzyılda en büyük dost, güçlü bir ordu ve de güçlü bir DEVLET olabilmektir. Ötesi hikaye seni yer bitirirler.