Afra Nur Günlü'nün trajik ölümü, ailesi, arkadaşları ve bölge halkında derin üzüntü yarattı. Olay, depremlerin sadece fiziksel değil, psikolojik etkilerinin de ne kadar ciddi olabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Afra Nur Günlü’nün kim olduğu ve ölüm nedeni, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Çamköy Ortaokulu öğrencisi olan Afra Nur’un cenazesi, 3 Haziran’da Fethiye’de düzenlenen törenle toprağa verildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, genç kızın panik atak nedeniyle yaşamını yitirdiğini doğruladı. Olay, deprem sonrası psikolojik destek ihtiyacını ve panik atağın ciddi sonuçlarını gündeme taşıdı.
Afra Nur Günlü Kimdir?
Afra Nur Günlü, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yaşayan 14 yaşındaki bir ortaokul öğrencisiydi. Çamköy Ortaokulu 8-D sınıfında öğrenim görüyordu ve Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavına hazırlanıyordu. Ailesinin üç kız çocuğundan en küçüğü olan Afra Nur, çevresinde sevilen bir öğrenciydi. Deprem sırasında ablasıyla aynı odada bulunduğu belirtilen genç kız, sarsıntının yol açtığı panikle trajik bir şekilde hayatını kaybetti. Cenazesi, 3 Haziran 2025’te Eldirek Mezarlığı’nda kılınan namazın ardından toprağa verildi. Törene Muğla Valisi İdris Akbıyık, Fethiye Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, okul arkadaşları, öğretmenleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Afra Nur Günlü Neden Öldü?
Afra Nur Günlü, 3 Haziran 2025’te Marmaris açıklarında meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki deprem sırasında yaşadığı panik atak sonucu hayatını kaybetti. Deprem, Fethiye’nin Çamköy Mahallesi’nde de hissedildi ve Afra Nur, ablasıyla aynı odada uyurken sarsıntıyla panikle uyandı. Ayağa kalkıp kısa süre sonra yatağına geri uzanan genç kızın durumundan şüphelenen ailesi, hemen sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla özel bir hastaneye kaldırılan Afra Nur, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Muğla Valisi İdris Akbıyık, genç kızın panik atak nedeniyle yaşamını yitirdiğini doğruladı. Aileye, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından psikolojik destek sağlanıyor.
Olayın Arka Planı ve Toplumsal Etkileri
Marmaris depremi, Akdeniz’de, Marmaris’e 10,43 kilometre mesafede ve 67,91 kilometre derinlikte meydana geldi. Deprem, Muğla’nın yanı sıra İzmir, Aydın, Denizli, Antalya, Manisa, Bursa, Kütahya ve Balıkesir gibi çevre illerde de hissedildi. AFAD, depremde 75 kişinin etkilendiğini, bir kişinin kafa travmasıyla ağır yaralandığını ve dört kişinin hastanede tedavi gördüğünü bildirdi. Afra Nur’un ölümü, depremin fiziksel hasarlarının ötesinde, psikolojik etkilerinin ciddiyetini ortaya koydu. Panik atak, genellikle yoğun korku, kalp çarpıntısı, nefes darlığı gibi belirtilerle ortaya çıkıyor ve nadir durumlarda, özellikle hassas bünyelerde, ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor. Olay, deprem sonrası psiko-sosyal destek ihtiyacını ve toplumda panik atak farkındalığını artırma gerekliliğini gündeme getirdi.