İstanbul
Parçalı bulutlu
13°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Bakanlık markayı açıkça ifşa etti: Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler

Bakanlık markayı açıkça ifşa etti: Vatandaşa at ve eşek eti yedirdiler

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın güncel denetim listesinde birçok gıdada uygunsuzluk tespit edilirken, İzmir’de pide harcında tek tırnaklı et kullanılması dikkat çekti.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 81 ilde sürdürdüğü gıda denetimleriyle vatandaşın sofrasını korumaya devam ediyor. Devletin şeffaf denetim adımları kapsamında, uygunsuz bulunan ürünler guvenilirgida.tarimorman.gov.tr üzerinden kamuoyuna duyuruluyor.

Uygunsuz Ürünler Tek Tek Açıklanıyor
Bakanlık, denetimlerde sorun tespit edilen ürünleri iki ayrı başlık altında yayımlıyor: “Sağlığı Tehlikeye Düşürecek Gıdalar” ve “Taklit veya Tağşiş Yapılan Gıdalar.” Böylece hem markalar hem de ürün detayları vatandaşın bilgisine açık biçimde sunuluyor.

16 Nisan Listesinde Çok Sayıda Ürün Var
Güncellenen son listede bal, zeytinyağı, pide, kaşar peyniri, baharat, tatlı, tereyağı, kebap, köfte ve sucuk gibi birçok üründe uygunsuzluk tespit edildi.

İzmir’de Pide Harcında Tek Tırnaklı Et
Listenin en çarpıcı başlığı ise İzmir’den geldi. Denetimlerde bir işletmenin pide harcında tek tırnaklı et kullandığı belirlendi. Olay, kamuoyunda yeniden “at ve eşek eti” tartışmasını gündeme taşıdı.

İşte Bakanlık tarafından yayınlanan o liste;