14 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
10°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Bornova Belediyesi'nden depremzede 200 aileye yeni ev

Bornova Belediyesi'nden depremzede 200 aileye yeni ev

İzmir’de meydana gelen 6.9 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen ilçe olan Bornova’da belediye yaraları sarmak için harekete geçti. 

Bir firma ile ortak çalışma yürüten Bornova Belediyesi, evsiz kalan 100 depremzede aileye bir yıl boyunca ücretsiz barınabilecekleri evlerin anahtarlarını teslim etti.

Anahtar teslim töreninde konuşan Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, kış koşullarının yaklaştığını, depremden evleri zarar gören ve oturulamaz hale gelen ailelere hızla kalıcı konutlar bulunması gerektiğini ifade etti.

Başkan İduğ, “İşte bu nedenle, evlerini kaybeden vatandaşlarımızı bundan sonrası için  kalıcı, güvenli ve konforlu konutlara yerleştirilmeniz gerekiyor. Burada hem merkezi hükümete, hem de yerel yönetimlere düşen görevler var. Şu anda sağlanan 100 konut imkanı, maddi tarafının ötesinde çok hızlı aksiyon alınması anlamında çok önemli. Bu büyük katkıyı sunanları kanatsız melek olarak görüyor, çok teşekkür ediyorum” dedi.                                   

Bornova Belediyesi olarak 200 depremzede aileyi, kalıcı konutların yapımını bitene kadar acilen güvenli ve konforlu konutlara yerleştirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan İduğ, “Büyük bir dayanışma ile sağlanan konut stoğunu özellikle kışa girdiğimiz şu günlerde artırmamız gerekiyor.

Bunu aynı apartmanda yaşayan depremzede vatandaşlarımızı yine tek apartmana yerleştirmek suretiyle yapmak istiyoruz. Aynı acıyı yaşayan komşuların bir arada olması moral ve motivasyon açısından yararlı olacaktır. Türkiye’nin başı sağolsun. Bir daha böyle acılar yaşanmasın” diye konuştu.

Depremzede aileler ile konuşup moral veren ve taleplerini dinleyen Başkan İduğ, ilk konutların anahtarlarını depremde evleri yıkılan 5 yaşındaki Ada Küçükkoca ve  üç çocuk annesi Yıldız Bukan'a teslim etti. Depremzede vatandaşlar da Bornova Belediyesi’nin yaşanan felaketinin ilk anından itibaren yanlarında olduğunu belirterek, Bornova Belediyesi’ne teşekkür etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *