18 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Parçalı bulutlu
5°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Estetik ameliyat olmak için Paris'ten İstanbul'a gelmişti: Manolya Oktay öldü!

Estetik ameliyat olmak için Paris'ten İstanbul'a gelmişti: Manolya Oktay öldü!

Burun ameliyatı için Paris’ten İstanbul’a gelen Manolya Oktay’ın, anestezi sonrası nabzı durdu. Genç kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti

Kasım ayında burnundaki görüntüden rahatsız olan Manolya Oktay Paris’ten kısa süreli bir sağlık seyahati planlayarak İstanbul’a geldi. Estetik ameliyat geçirmek için geldiği hastanede 40 günlük bir yaşam savaşının ardından hayatını kaybetti.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Manolya Oktay, 24 yaşındaydı ve Fransa’nın başkenti Paris’te ikamet ediyordu. Hukuk Fakültesi son sınıf öğrencisi olan genç kız, burnunun şekil bozukluğundan şikâyetçiydi. Ailesine estetik ameliyat olmak istediğini söyledi. Ailesi, İstanbul’da bulunan özel bir hastane ile görüşme sağlayıp ameliyat için gerekli anlaşmaları yaptı.

20 Kasım günü ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelen genç kadın Manolya Oktay tüm planlamalarını kısa bir ameliyat ve sonrasında dinlenme süresi üzerine yaparak, Taksim’deki ünlü bir hastanede ameliyat için hazırlıklara başladı.

165 bin liralık fatura kesildi

Aynı gün ameliyat masasına yatan genç kız, anestezi verildikten sonra iddiaya göre kalp ritmi artarak fenalaştı. Doktorların müdahalesinin ardından genç kız yoğun bakımda tedavi altına alındı. Yine iddiaya göre Manolya Oktay, nabzı durduğu ve beynine oksijen gitmediği için bitkisel hayata girmişti.

40 gün boyunca yoğun bakımda tedavi altına alınan genç kızın ailesine, hastane geçtiğimiz günlerde 165 bin liralık bir fatura kesti. Faturanın ödenmesini isteyen hastane yetkilileri, aileden ücreti tahsil ettikten sonra genç kızın cansız bedenini aileye verdi. Kızının öldüğünü o an öğrenen anne sinir krizi geçirdi.

Alerjiye rağmen penisilin verildi

Acılı aile geçtiğimiz günlerde, hastane ve Op. Dr. Mirza F. hakkında suç duyurusunda bulundu. Şikâyet dilekçesinde kızlarının ihmaller zincirine kurban gittiğini belirten aile, hatalı tedavi neticesinde kızlarının öldüğünü öne sürerek, “Kızımızın ölüm şekli hastane tarafından doğal sebepler olarak gösterilmiştir.

Alerjik reaksiyon geçirdi

Estetik ameliyat olmak amacıyla hastaneye yatan ancak yapılan hatalı tedavi sonrası hayatını kaybeden kızımızın ölümü adli nitelikte olmasına rağmen bizden saklandı” ifadelerini kullandı. Dilekçede yer alan son dakika ifadelerinde “Savcılık otopsi yapıp kızımın asıl ölüm nedenini tespit etmeliydi. Hastane kusurlu. Manolya Oktay, anaflatik şok olarak tabir edilen alerjik reaksiyonu olduğunu doktorlara belirtmesine rağmen kızımızın alerjisi olduğu penisilin vücuduna enjekte edildi” denilerek hastanenin kusurlu olduğu öne sürüldü. Oktay, hastaneden cansız bedeni verildikten sonra aile tarafından dede toprağı Şanlıurfa’ya defnedildi.

Estetik kurbanı Manolya Oktay’ın babası Ali Oktay, kızının gelecekle ilgili hayallerini SABAH’a anlattı. Kızının avukat olmayı istediğini, ancak estetik faciası ile hayatının söndüğünü söyleyen Ali Oktay, hastaneyi suçladı.

'Ölüsünü verip parasını ödettiler'

Oktay, “Basit bir estetik operasyonu yüzünden kızımız canından oldu. Hastane faturayı bizden tahsil ettikten sonra kızımızın cansız bedenini bize verdi. Kesin ölüm nedenini ortaya koyacak otopsiyi bile yapmadan cansız bedenini hastanede sakladılar. Yurtdışında yaşıyoruz, avukatımıza vekâlet verdik, bu işin peşini asla bırakmayacağız. Kızımızın haklarını sonuna kadar savunacağız. Çok üzgünüz” dedi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *