Twitter üzerinden sesini duyurmaya çalışan işsiz ve yüzde 65 engelli olduğunu iddia eden Mehmet Kara adlı vatandaş, öğretmen eşinin kendisini aldattığını ve mahkemeye söz konusu aldatma olayını kanıtlarla sunduğunu ileri sürdü

Twitter üzerinden sesini duyurmaya çalışan işsiz ve yüzde 65 engeli olduğunu iddia eden Mehmet Kara adlı vatandaş, öğretmen eşinin kendisini aldattığını ve mahkemeye söz konusu aldatma olayını kanıtlarla sunduğunu öne sürdü. Ancak mahkeme, kadının kişilik haklarını ve özel hayatın gizliliğini ihlal ettiği sebebiyle adamı ağır kusurlu sayarak 20 bin TL maddi tazminat, 23 bin TL manevi tazminat, 14.400 TL toplu yoksulluk nafakası, 400 TL tedbir nafakasının karar kesinleşinceye kadar devamına ve ziynet eşyalarının reddine karar verdi.

Mahkemenin 6 yıldır devam ettiğini dile getiren Kara, Twitter hesabından sesini duyurmaya çalıştı

Öğretmen olarak çalışan kadına 14.400 TL toplu yoksulluk nafakası yasaya ne kadar uygun?evlenince, ölünce, çalışınca yoksulluk nafakası düşmüyor mu? Çalışan kadına aylık 400 TL'den 36 aylık nafakayı toplu olarak ben neden niçin ödeyeceğim? 43.000 TL tazminatı aldatıldım diye mi ödeyeceğim?

Resmi nikahlı eşim, 3. kişiyle uygunsuz resimler çekilecek, yatacak, kalkacak, eğlenecek. Sen kocaya özel hayat karışamazsın deyip ağır kusurlu sayacaksın. Kadına nafaka, tazminat ile ödül vereceksin. Ben şimdi mahkeme kararıyla ne olmuş oldum..

İşsiz ve engelli adamın bu paraları nasıl ödeyeceğini, hayatının geri kalan kısmını nasıl idame ettireceği hiç düşünülmez mi? Dosyada erkeğe kusur olarak yüklenen 6 sene önce alınmış 15 gün uzaklaştırma kararına dayanarak, erkeği ağır kusur ile suçlamak hangi adalete sığar..

6 senedir süren bir davada, 6 senedir ödenen tedbir nafakası, bunun devamında kadına 14.400 TL toplu yoksulluk nafakası. Hani çalışan kadının yoksulluk nafakası kesilirdi. Çalıştığı halde toplu yoksulluk nafakasına hükmedilmesinin izahı nedir...?

BOŞANMA DAVASINDA VERİLEN KARAR ŞÖYLE

  • Müşterek çocuk yoktur
  • 20 bin maddi tazminat
  • 23 bin manevi tazminat
  • 14.400 TL toplu yoksulluk nakakası
  • 400 TL tedbir nafakasının karar kesinleşinceye kadar devamına
  • Ziynet eşyalarının reddine