İstanbul
Kapalı
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
49,3738 %0.12
55,3021 %0.43
6.596,68 %-0.25
83.216,11 %0.90
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Kocaeli 14 Ekim Çarşamba okullar tatil mi, yağmur tatili var mı? Kocaeli Valiliği şiddetli sağanak ve fırtına uyarısı!

Kocaeli 14 Ekim Çarşamba okullar tatil mi, yağmur tatili var mı? Kocaeli Valiliği şiddetli sağanak ve fırtına uyarısı!

Körfez semalarını saran kurşuni bulutlar ve cep telefonlarına peş peşe düşen kısa mesajlar Kocaeli genelinde yüz binlerce öğrenci ile veliyi teyakkuza geçirdi. Kocaeli Valiliği ve AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine dayanarak çarşamba ve perşembe günleri kenti hırpalayacak şiddetli sağanak ile fırtınaya karşı resmi uyarı yayımladı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Kocaeli 14 Ekim okullar tatil mi sorusu da bu fırtına alarmının hemen ardından veli gruplarında en çok konuşulan başlığa dönüştü. Sosyal medyada dolaşan yağmur tatili söylentilerine karşın valilik makamından eğitime ara verildiğine dair bir karar çıkmadı ve çarşamba sabahı tüm okullarda ders yapılacağı kesinleşti.

Yağışlı hava dalgası ise özellikle öğle saatlerinden sonra vites yükseltecek. İzmit, Gebze, Darıca ve Kandıra dahil on iki ilçenin tamamında gök gürültülü sağanakların akşam saatlerinde şiddetini artırması, kuzeyden esecek fırtınanın ise saatte 75 kilometre hıza ulaşması bekleniyor.

Kocaeli 14 Ekim Çarşamba okullar tatil mi, ders yapılacak mı?

14 Ekim 2026 Çarşamba günü Kocaeli genelindeki 12 ilçede bulunan resmi ve özel tüm anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde yağmur tatili uygulanmayacak, eğitim öğretim normal saatinde devam edecek. Sınıflarda zil vaktinde çalacak.

Kocaeli Valiliği ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanadından okulların kapatılmasına yönelik herhangi bir idari tatil kararı alınmadı. Ancak öğle saatlerinden itibaren bastıracak sağanak yüzünden okul servislerinin dönüş saatlerinde trafikte aksama yaşamaması için velilerin ve sürücülerin tedbirli davranması isteniyor.

Kocaeli Valiliği ve AFAD tarafından duyurulan fırtına ve yağış saatleri

Telefonlara peş peşe mesaj düştü. Valilik tarafından paylaşılan meteorolojik takvime göre 14 Ekim Çarşamba günü öğle saatlerinde başlayacak aralıklı sağanaklar, akşam saatlerinden 15 Ekim Perşembe akşamına kadar yer yer çok kuvvetli ve şiddetli yağışa dönüşecek.

Toprağın suya doyacağı bu iki günlük periyotta metrekareye 21 ila 60 kilogram arasında yağmur düşeceği hesaplanıyor. Dere yataklarında taşkın, dik yamaçlarda heyelan, alt geçitlerde su baskını ve yıldırım tehlikesine karşı belediye ekiplerinin sahada nöbet tutacağı bildirildi.

Uyarı başlığıGeçerlilik zamanıKocaeli genelinde beklenen etki
Eğitim öğretim durumu14 Ekim Çarşamba tam günİzmit, Gebze ve tüm ilçelerde okullar açık
Gök gürültülü sağanakÇarşamba öğleden perşembe akşamınaMetrekareye 21 - 60 kg arası çok kuvvetli yağış
Kuzeyli fırtına hızıÇarşamba sabahtan perşembe akşamına6 ila 8 kuvvetinde, saatte 50 - 75 km rüzgar
Ulaşım ve saha riski14 - 15 Ekim 2026Deniz ulaşımında aksama, çatı uçması ve su baskını

İzmit Körfezi ve Batı Karadeniz hattında 75 kilometrelik rüzgar alarmı

Rüzgar denizi kabartacak. Çarşamba sabahının ilk saatlerinden itibaren Marmara Denizi ile Batı Karadeniz'in batı kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden esecek rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde fırtına koparması öngörülüyor.

Saatteki hızı 50 ila 75 kilometreyi bulacak fırtınanın 15 Ekim Perşembe akşamına dek hız kesmeden süreceği tahmin ediliyor. Yetkililer Körfez hattındaki vapur seferlerinde yaşanabilecek iptallere, ağaç ve direk devrilmelerine karşı vatandaşların saçak altlarından uzak durmasını tavsiye ediyor.