İstanbul
Açık
17°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Mersin'de 20 yaşındaki işitme engelli Edanur Candan öldürülüp ormana atılmış halde bulundu

Mersin'de 20 yaşındaki işitme engelli Edanur Candan öldürülüp ormana atılmış halde bulundu

Türkiye'de kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Twitter'da Halil İbrahim Candan adlı kişi amcasının kızı olan Edanur Candan'ın öldürülüp ormana bırakıldığını duyurdu

Türkiye'de kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Twitter'da Halil İbrahim Candan adlı kişi amcasının kızı olan Edanur Candan'ın öldürülüp ormana bırakıldığını duyurdu.

Halil İbrahim Candan, "Doğuştan işitme engeli olan kuzenim (amcamın kızı) Edanur Candan 09.02.2022 tarihinde öldürülüp cesedi, Mersin’in Toroslar ilçesinde ormanlık alana atılmış bir şekilde bulundu. Olayın günlerdir hiç bir medya organına yansımaması bana bu tweeti atma zorunluluğu hissettirmiştir. Olayın faillerinin ivedilikle araştırılması, incelenmesi ve bulunmasını yetkililerden rica ediyoruz.

Kuzenim Edanur henüz 20 yaşında hayata gözlerini yumdu." açıklamasında bulundu.

Mersin İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, merkez Toroslar ilçesi Işıktepe Mahallesi'ndeki ormanlık alanda kadın cesedi gören vatandaşlar durumu jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine giden Jandarma Suç Araştırma Timi ( Jasat ) ekipleri, ceset üzerinde ve bölgede inceleme yaptı.

Yapılan incelemede, cesedin, Edanur Candan isimli sağır ve dilsiz kadına ait olduğu belirlenirken, kadının, önce boğulduğu ardından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi.

Cinayetle ilgili soruşturma başlatan ekipler, Mezitli ilçesinde ikamet eden genç kadının, öldürülmeden önce evinden ayrılarak yine sağır ve dilsiz olan sevgilisi M.C.Y. ile buluştuğu bilgisine ulaştı. Jandarma tarafından gözaltına alınan M.C.Y., tercüman aracılığıyla verdiği ilk ifadesinde cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti.

Araştırmayı derinleştiren JASAT ekipleri, cinayetin azmettiricisi olduğu ileri sürülen M.C.Y.'nin arkadaşı R.A.'yı da gözaltına alırken, cinayetin, kıskançlık nedeniyle işlendiği belirtildi. Her iki zanlı da işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.