05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
15°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Ödemiş'te şaşırtan görüntü! Bir tek Ahmet Türk'ün arsası yanmadı

Ödemiş'te şaşırtan görüntü! Bir tek Ahmet Türk'ün arsası yanmadı

İzmir Ödemiş'te geçen çarşamba çıkan ve ağır tahribata neden olan yangında, çiftçi Ahmet Türk'e ait zeytin ağaçlarının bulunduğu 5 dönümlük alan alevlerden etkilenmedi.

İzmir’in Ödemiş ilçesi geçtiğimiz çarşamba günü büyük bir orman yangınına sahne oldu. Yangın, geniş bir alanı küle çevirirken çok sayıda ev, tarla ve ağaç ciddi zarar gördü. Ancak Köseler Mahallesi’nde yer alan bir bahçe, yangının ortasında adeta mucizevi şekilde ayakta kaldı.


Çevresindeki dağlık alanlar tamamen kül olurken, çiftçi Ahmet Türk’e ait olan 5 dönümlük zeytin ve incir bahçesi yangından hiç etkilenmedi. Hektarlarca ormanın yok olduğu bölgede sapasağlam kalan bu alan, yangınla mücadelede alınan basit ama etkili önlemlerin önemini bir kez daha ortaya koydu. Ahmet Türk’ün bahçesinde toprağın düzenli olarak sürülmesi ve kuru otların tamamen temizlenmiş olması, yangının buraya ulaşmasını engelledi.

Uzmanlar, yangına karşı alınabilecek en temel tedbirlerden birinin kuru otların temizlenmesi olduğunu vurgularken, bu olay benzeri alanlarda örnek olarak gösteriliyor. Bahçenin ortasında adeta bir vaha gibi kalan yeşil alan, yangınlara karşı bilinçli tarım uygulamalarının ne kadar etkili olabileceğini gözler önüne serdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *