İstanbul
Açık
31°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
47,5347 %0.04
54,7774 %-0.09
6.184,23 % 0,14
63.931,99 %0.884
Ortadoğu Gazetesi YAŞAM Özür grubu il içi tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenler için takvim netleşti

Özür grubu il içi tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmenler için takvim netleşti

Özür grubu il içi tayin süreci, öğretmenler açısından bu haftanın en çok takip edilen başlığı oldu. Mazerete bağlı yer değişikliğinde ön başvuru aşaması geride kaldı.

WHATSAPP
KANALI
Ortadoğu Gazetesi Gündem artık cebinizde! Günün en önemli gelişmeleri anında telefonunuza gelsin. Ücretsiz katılın, hiçbir haberi kaçırmayın. Kanala Katıl

Özür grubu il içi tayin işlemleri için Milli Eğitim Bakanlığı takvimi paylaştı. Tercih ekranı açıldı, atamalar ise birkaç gün içinde tamamlanacak.

Süreçte önce il içi, ardından il dışı atamalar yapılacak. Öğretmenler bu nedenle gözünü ağustos ayının ilk haftasına çevirdi.

Tercih başvuruları hangi günlerde alınıyor

Tercih işlemleri 3-4 Ağustos 2026 tarihlerinde yapılacak. Kısa süren bu pencere, öğretmenlerin tercih listesini oluşturması için ayrıldı.

Atama sonuçları ise 5 Ağustos 2026'da ilan edilecek. Yani tercihlerin ardından bekleme süresi bir günle sınırlı kalacak.

Ön başvuru aşaması 13-24 Temmuz tarihleri arasında tamamlandı. Bu dönemde başvurusu onaylanan öğretmenlerin işlemleri geçerliliğini koruyor.

Söz konusu öğretmenlerin yeniden başvuru yapmasına gerek bulunmuyor. Ek bir belge ya da işlem de talep edilmiyor.

Sonuçlar hangi ekrandan öğrenilecek?

Atama sonuçlarına iki ayrı kanaldan ulaşılabilecek. Bunlardan ilki Bakanlığın MEBBİS sistemi.

İkinci seçenek ise e-Devlet kapısı. Öğretmenler kimlik doğrulaması yaparak sonuç ekranını görüntüleyebilecek.

Sonuçların açıklanmasının ardından tebligat ve göreve başlama süreçleri işlemeye başlayacak. İl dışı atama takvimi de sonraki aşamada devreye girecek.

Atamalar hizmet puanına göre yapılacak

Yerleştirmede belirleyici ölçüt hizmet puanı olacak. Bakanlık, öğretmen ihtiyaç durumunu ve atamayla oluşacak yeni ihtiyacı da hesaba katacak.

Tercihler bu çerçevede değerlendirilecek. Puan üstünlüğü bulunan öğretmen, tercih ettiği kadroya öncelikli olarak yerleştirilecek.

Hizmet puanlarının eşit çıkması halinde farklı bir sıralama devreye girecek. Bu durumda öncelik, öğretmenlikteki hizmet süresi daha uzun olan adaya verilecek.

Sürenin de eşit olması halinde öğretmenliğe daha önce başlayan aday öne geçecek. Eşitlik yine bozulmazsa atanacak isim bilgisayar kurasıyla belirlenecek.

Yaz döneminde tamamlanacak bu takvim, eğitim öğretim yılı başlamadan kadroların netleşmesini amaçlıyor. Öğretmenlerin yeni görev yerlerine eylül öncesinde ulaşması hedefleniyor.

Eş, sağlık ve can güvenliği mazeretleri bu kapsamda değerlendirilen başlıklar arasında bulunuyor. İl dışı atamalara ilişkin duyurunun da yakın günlerde yapılması bekleniyor.