Tokat’ın Niksar ilçesinde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki deprem, çevre illerde de güçlü şekilde hissedildi. Gece uykuda yakalanan vatandaşlar, büyük panik içinde evlerinden dışarı çıktı.
Deprem Çevre İllerde de Hissedildi
AFAD’ın paylaştığı son verilere göre deprem, saat 03.35’te Tokat’ın Niksar ilçesinde meydana geldi. Sarsıntı Tokat’ın yanı sıra Amasya, Sivas, Samsun ve bazı çevre illerde de hissedildi. İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadı. Buna rağmen bölgede kısa süreli korku ve tedirginlik yaşandı.
Bakanlıktan İlk Açıklama Geldi
İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Tokat ilimizin Niksar ilçesinde saat 03.35'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar herhangi bir olumsuz duruma ilişkin bir ihbar bulunmamaktadır. Ekiplerimiz sahada gerekli tarama ve değerlendirme çalışmalarını sürdürmektedir. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten muhafaza eylesin” ifadelerini kullandı.
Valilik ve AFAD’dan Peş Peşe Mesajlar
Tokat Valiliği de yaptığı açıklamada, “Niksar merkezli meydana gelen ve civar illerimizde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Deprem sonrası, an itibariyle, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Gelişmeler ekiplerimiz tarafından yakından takip edilmektedir. Allah milletimizi memleketimizi her türlü afetten korusun” dedi.
AFAD ise, “Tokat ilimizin Niksar ilçesinde saat 03.35'te meydana gelen ve Samsun, Amasya, Ordu, Sivas illerimizde de hissedilen 5.5 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” açıklamasını paylaştı. Devlet kurumlarının sahadaki tarama çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.
