KONDA Araştırma vatandaşa sordu: Sokak hayvanları için halk ne istiyor? KONDA Araştırma vatandaşa sordu: Sokak hayvanları için halk ne istiyor?

Yastık kılıfı, ev tekstil ürünleri konusunda oldukça önemli bir yere sahiptir. Yastıkların daha konforlu ve kaliteli olması için kılıf seçimine dikkat edilmesi gerekir. Birbirinden farklı kumaş ve çeşide bağlı yastık kılıflarından nefes alabilen ve rahat kumaş yapısına sahip olan ürün seçimi yapıldıktan sonra çok daha rahat bir uyku imkanına sahip olabilirsiniz. Yastıklar, uyku esnasında en çok tercih edilen ev tekstil ürünlerinden biridir. Kişilerin kendi kullanım tercihine göre kalın, ince, yumuşak veya sert ayrımında ürünler mevcuttur. Yastıklar bu özelliğinden ziyade bir kılıf içerisinde kullanıldığı zaman daha uzun ömürlü bir yapıya sahip olur. Çünkü yastık kılıfları yastığın daha hijyenik ve kullanışlı olmasını sağlar. Bu nedenle yastık kılıfı seçerken daha hassas ve dikkatli olmak da yarar vardır.

Yastık Kılıfı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yastık kılıfı, gece uykularının en önemli kahramanlarından biridir. Huzurlu bir uyku için yastık kılıfı önemlidir. Yastık kılıfı seçerken dikkatli olmakta fayda vardır. Doğru bir seçim yapabilmek için aşağıda yer alan unsurlara dikkat edilmesi gerekir.

• Terletmeyen ve teri emen kumaşların tercih edilmesi gerekir.

• Alerjik reaksiyonlar için anti bakteriyel olması daha iyi olur.

• Kumaşın sık yıkamaya uygun olması ve solmaması önemlidir.

• Yatak odası kombini için uygun olmalıdır.

Yastık kılıfı seçmeden önce hangi kumaştan tasarlanarak üretildiğini bilmekte fayda olacaktır. Gece uykularının rahat ve konforlu olması için hem yastığın hem de yastık kılıfı modellerinin birbiri ile uyumlu olması gerekir. Gece terlemesi pek çok kişide görülen bir sorundur. Terleme daha çok kafa kısmında yaşanır ve yanlış seçilen ürünle de su içerisinde uyumanıza sebebiyet vermiş olursunuz. Özellikle konforlu bir gece için yastık kılıfı seçiminin pamuk, keten veya müslin kumaştan hazırlanmış olması son derece önemlidir. Nefes alabilen özelliği sayesinde terlemeyi minimuma indiren bu kumaşların yapısı, oluşacak teri de emebilen yapısıyla konforlu ve rahat uyku imkanına çevirir. 

Yastık kılıfı ağız ve burnun devamlı temas ettiği bir üründür. Bu durum, seçilecek olan ürünün sağlıklı olma zorunluluğunu da ön plana çıkarır. Anti bakteriyel ürünlerden hazırlanan modellerin tercih edilmesi, rahat ve huzurlu bir uyku uyumanıza sebebiyet verir. Yoğun mikrop bulunduran bir yastık kılıfı ile uyumak, uzun sürede alerjik reaksiyonlara neden olarak sağlık sorunu ortaya çıkaracaktır. Kılıfların devamlı yıkanması gerektiği durumu da ürünün dayanıklı ve solmaması gerektiği özelliğini de ön planda tutar. Tercih edilen ürünlerin kaliteli olması, bu durumun sağlamasını garanti edecektir. Bu esnada saten yastık kılıfı seçimi de ön plana çıkacaktır. 

Desen ve Renk Alternatifleri

Yastık kılıflarında renklerin birbiriyle uyum içerisinde kullanılması uyku saatlerinin daha rahat ve keyifli geçmesine yardımcı olur. Yatak odasına sıcak ve keyif katan modelleri çesitli yastık kılıfları ile süsleyebilirsiniz. Böylece yatak odasının daha tarz ve konforlu görünmesini sağlayabilirsiniz. Uyku yastıkları için kullanılan kılıflarda daha çok sade ve zarif tasarımlar ön plana çıkar. Yatak odasının dinlendirici havasına destek olan bu ürünler yatağın çok daha hoş ve şık görünmesine yardımcı olur. Klasik, modern ve spor tarza sahip olan yatak odaları için çok farklı seçimler tercih edebilirsiniz. Özgün desenlere sahip ürünler yaşam tarzınızı ön plana çıkarmak için oldukça ideal olacaktır. Yatak odasına canlı ve dinamik bir görünüm katmak için tercih edilen ürünler yumuşak dokuya sahip olduğu için uyku esnasında rahat etmenize imkân sunar. 

Pierre Cardin Home Yastık Kılıfı Ürünleri

Pierre Cardin yastık kılıfı ürünleri ile çok rahat ve konforlu bir uyku deneyimi elde etmeniz mümkündür. Kaliteli kumaşlardan tasarlanan ürünler ile harika bir gece uykusu yaşayabilirsiniz. Birbirinden farklı desen ve renk seçenekleri ile hazırlanan Pierre Cardin yastık kılıfları her zevke hitap etmeyi başarır. Kaliteli kumaş yapısı özelliği sayesinde gece uykuda terlemeyi önler. Aynı zamanda anti bakteriyel bir kumaş yapısına sahip olduğu için yastık kılıfları mikrop barındırmaz ve her zaman hijyenik özelliği sayesinde rahatça kullanılabilir. Üstelik yastık kılıfı kaliteli olduğu için yıkandıktan sonra solma gibi bir durum söz konusu olmaz. Bu yüzden yastık kılıfı seçiminde kaliteye, rahatlığa ve hijyene önem vermek gerekir. 

Editör: İrem Nur Kaya