YAŞAM

Yıkanabilir Halı Modelleri’nde hali.net Farkı

Bir halıda görsellik ve kullanışlı olması dışında aranan özelliklerden biri de elbette ki kolay temizlenebilir olmasıdır. Kolay bir temizlik için yıkanabilir halı tercih edilmelidir. Her gün yüzlerce kez temas edilen ve toz, kir, bakteri barındırabilen bir işlevi olduğundan halılar düzenli bir şekilde temizlenmelidir.

Yıkanabilir halı sayesinde, halılarınız kirlendiği anda arındırmanız oldukça kolay olacaktır. Ağır halı yıkama makineleriyle uğraşmanıza gerek kalmadan halınızın temizliğini sağlayabilirsiniz. Oldukça geniş bir desen ve model yelpazesine sahip, farklı ebatlarda yıkanabilir halılar için hali.net adresine ulaşabilirsiniz.

HALI TEMİZLEME İPUÇLARI

 -Halı üzerindeki lekeler için, karbonat ve su karışımını macun kıvamına getirin. Bir fırça veya sünger kullanarak lekeli alanı fırçalayın. Fırçalama esnasında halının dokusunu bozmamaya dikkat edin. Macunu 10 dakika beklettikten sonra su yardımıyla lekelerden kurtulabilirsiniz.

 -Halı üzerindeki lekelere anında müdahale edilmelidir. Böylece lekenin halı üzerinde tutulumu önlenir.

 -Halıların genel temizliğinde bir kovaya su, sirke ve arap sabunu yeterli miktarlarda eklenerek karıştırılır. Silme işlemi için uygun bir bez ile hazırlanan temizleme suyu kullanılarak halı yüzeyi silinir. Halı fazla ıslatılmadan, nemli olacak şekilde silinme işlemi gerçekleştirilmelidir.

 -Halılar yıkanmadan önce belirli lekeler temizlenir ise daha iyi bir sonuç alınır.

 -Halı temizliğinde son aşama ise tekrar süpürme yöntemidir. Halıların derinlemesine temizliği için tek taraflı süpürme yeterli olmayacaktır. Halının alt ve üst tarafları, iki tarafta süpürülmelidir.

HALI NASIL YIKANIR?

 Halı yıkama işlemine geçmeden önce ilk aşama halı üzerindeki toz, kırıntı, kir gibi partiküllerin temizlenmesi gerekmektedir. İşleme öncelikle halının iki tarafı da süpürülerek başlanmalıdır.

 İkinci aşama, elektrik süpürgesi ile geçmeyen lekeler için leke çıkarıcı deterjan benzeri bir temizlik ürünü kullanılmalıdır. Lekelerde en etkili temizleyici beyaz sabundur. Kullanacağınız ürünün halı yapısında veya dokusunda bir bozulma oluşturmamasına dikkat edilmelidir.

 Üçüncü aşama ise makinenin en düşük ısı ayarında (30 derece) ve kısa programda, yıkanabilir özellikte olan halı, yıkanmalıdır. Ağır kimyasal içeren temizlik ürünleri, halının renk, yapı ve dokusunda bozulmaya sebep olacağından, uygun bir temizlik ürünü kullanılmalıdır.

 Halılarınızın doğru ve güvenilir bakım ve temizliği için e-halı servisimize ulaşmanızı öneririz.