AFAD açıkladı: 4,5 büyüklüğünde deprem oldu AFAD açıkladı: 4,5 büyüklüğünde deprem oldu

Havaların ısınmasıyla birlikte Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde orman yangınları yine başladı.

Antalya, Bursa ve Muğla'da hızla büyüyen alevler, geniş bir alanı tehdit ediyor.

Muğla'nın Milas ilçesi Alaçam Köyü yakınlarındaki ormanlık alanda öğle saatlerinde çıkan yangın, şiddetli rüzgarın etkisiyle büyüyerek bölgeyi tehdit etmeye başladı. Karadan ve havadan yoğun müdahalenin yapıldığı yangına, iş makineleri de sevk edildi. Yaklaşık 5 saatlik mücadelenin ardından yangın kontrol altına alındı. 

Antalya'nın Aksu ilçesi Çalkaya mahallesinde saat 15.00 sıralarında otluk alanda başlayan yangın, bölgedeki ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle yayılan yangına itfaiye ve orman ekipleri, karadan müdahale ediyor.

Hacıaliler Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. 
İhbar üzerine bölgeye orman muhafaza ekipleri sevk edildi. 

Yangına, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı, 12 arazöz ve 2 ilk müdahale aracı ile çok sayıda orman işçisi müdahale ediyor. Ekiplerin orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları sürüyor. 

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde orman yangını çıktı. Çam ağaçlarının yer aldığı ormanda çıkan yangına karadan ve 6 helikopter ile 4 uçakla havadan müdahale ediliyor.
 
Telefonda açıklamada bulunan Orhaneli Kaymakamı Muhammet Furkan Tuna, dik ve engebeli arazinin söndürme çalışmalarını güçleştirdiğini, ekiplerin arazöz ve iş makineleri ile yolu açarak ilerlediğini kaydetti. 

Göktepe Mahallesi Muhtarı Fatih Yılmaz ise yangının Topuk Mahallesi'ndeki krom madenlerinin bulunduğu bölgenin üst kısmında başladığını söyledi. 

Yangının hızla büyüdüğünü ve geniş bir alana yayıldığını belirten Yılmaz, "Çok hızlı müdahale var ancak rüzgarın da etkisiyle alevler yayılıyor" dedi.
 

Editör: Gürel Yurttaş