Yunan Kathimerini gazetesi Azerbaycan'ın Ermenistan karşısında elde ettiği zaferi mercek altına aldı.

Azerbaycan'ın zaferini 'tarihi bir başarı' olarak nitelendiren Kathimerini Türkiye'nin bu başarıda önemli bir rolü olduğunu belirtti. Türkiye'nin Dağlık Karabağ'da izlediği politika ile Kıbrıs'ta attığı adımların birbiri ile çeliştiğini öne süren Yunan gazete 'Türkiye'nin ikiyüzlülüğü: Azerbaycan gibi Kıbrıs çıkmazı da tek devletli çözümle çözülmeli' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

 Söz konusu haberde Avrupa Birliği'nde skandal bir çağrıda bulunuldu. Yapılan haberde Türkiye hedef alındı.Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AB açıklamalısı ise hem Yunan hem de dünya basınında geniş yer buldu.

Dağlık Karabağ'ın uluslararası alanda Azerbaycan'ın egemen toprağı olarak tanındığı bilgisini tüm dünya ile paylaşan gazete ''Bakü yakın zamanda sözde Artsakh Cumhuriyeti'ni parçalayarak ve otuz yıllık Ermeni askeri işgalinin ardından toprak bütünlüğünü yeniden tesis ederek tarihi bir başarıya imza attı'' dedi.

Tarihi başarıda Türkiye

Bu tarihi başarıda Türkiye'nin son derece önemli bir rol oynadığına dikkat çeken Yunan gazete haberinde şu ifadelere yer verdi;

''Açıkça görülüyor ki, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün restorasyonu Türkiye gibi vazgeçilmez bir müttefik tarafından garanti altına alınmıştı. Türk Silahlı Kuvvetleri, Azerbaycan ordusunu NATO doktrinine göre eğitmiştir. Türk yapımı Bayraktar insansız hava araçları Bakü'nün Erivan'a karşı hava üstünlüğünü sağlarken, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) sağladığı bilgiler de Azerbaycan'ın savaş sahasındaki operasyonel avantajını pekiştirdi. Doğal olarak Ankara, Azerbaycan'ın 2020 ve 2023'teki zaferlerinden hem övgü aldı hem de gurur duyurdu.''

yunan

Türkiye için skandal manşet

Azerbaycan'ın zaferi ve Türkiye'nin tarihi başarıdaki etkisini kabul eden Yunan gazete haberin ilerleyen bölümlerinde skandal ifadelere başvurdu. Türkiye'yi 'ikiyüzlülük' ile suçlayan gazete ''Bu durum bazı soruları akla getiriyor: Türkiye'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin sayısız kararına aykırı olarak 49 yıldır Kıbrıs Cumhuriyeti'ni işgal etmesini sürdürürken, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasını desteklemesi ve kutlaması ne kadar ikiyüzlülüktür?'' dedi.

Erdoğan'ın Avrupa Birliği açıklaması dünyada manşet

ABD'deki öğrenci eylemleri  Fransa'ya sıçradı! ABD'deki öğrenci eylemleri Fransa'ya sıçradı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avrup Birliği ile ilgili yaptığı açıklamalar Yunan basınında geniş yer buldu. Proto Thema 'Türkiye cumhurbaşkanı, 'AB'ye verdiğimiz tüm sözleri tuttuk ama onlar neredeyse hiçbirini tutmadı' dedi ve katılım sürecinde yeni taleplere veya şartlara tolerans göstermeyeceğini söyledi' dedi.

CNN Yunanistan 'Erdoğan: AB'den hiçbir beklentim yok' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Ethnos 'AB'ye sert dil' yorumunda bulundu ve 'Erdoğan, AB'ye yönelik yeni bir sert saldırı başlattı ve Türkiye'ye yönelik haksızlıkları bir an önce düzeltmediği takdirde daha fazla kapıda beklemeyeceğini yineledi'

In.gr Erdoğan'ın 'Türkiye, bizi 40 yıldır kapısında tutan Avrupa Birliği'nden artık hiçbir şey beklemiyor' ifadesini öne çıkardı.

 

Editör: Nehir Durdağı