Türk ve Yunan heyetleri 3 yılı aşkın sürenin ardından Ankara'da yüz yüze bir araya geldi. 4'üncü askeri güven artırıcı önlemler toplantısı gerçekleştirildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Türk ve Yunan heyetleri arasında güven arttırıcı önlemler toplantısının yeni turunun gerçekleştirildiğini bildirdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, iki ülke heyetleri arasındaki toplantı Ankara'da Milli Savunma Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

31 Mart seçimleri kesin sonuçları açıklandı! 5 ilçede sandıklar tekrar kurulacak 31 Mart seçimleri kesin sonuçları açıklandı! 5 ilçede sandıklar tekrar kurulacak

Olumlu bir havada gerçekleşen toplantıda, güven arttırıcı önlemlerin 2024 boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya varıldı.

türk yunana

"Askeri güven artırıcı önlemler konusunda anlaşıldı"

Heyetlerin büyükelçiler ve yüksek rütbeli askerler ile sivil yetkililerden oluştuğu toplantıda her iki taraf, yetkili makam onayını müteakip önceden mutabık kalınan güven arttırıcı önlemlerin 2024 boyunca yeniden hayata geçirilmesi ve uygulanması konusunda anlaşmaya vardı.

Olumlu bir havada gerçekleşen toplantıda her iki taraf temasta kalmak ve üzerinde mutabık kalınan güven arttırıcı önlemlerin uygulanmasını kolaylaştırmak amacıyla bir iletişim noktası mekanizması kurmaya karar verdi.Bir sonraki toplantı ise Yunanistan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Editör: Nehir Durdağı