Ünlü ekonomist Hatice Kolçak, 1 Nisan'dan sonra dolar ve altının gidişatına yönelik öngörülerde bulundu. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimin ardından yaşanacaklara dikkat çekerek piyasaya ilişkin önemli mesajlar veren Kolçak'ın tahminleri dikkat çekti.

Merkez Bankası 500 puanlık artışla faizi yüzde 50'ye çıkardı. Piyasaların beklentisinin dışında bir karar alan TCMB'nin bu kararı döviz kurunu da etkiledi. 

Seçim öncesi alınan bu karar yatırımların kafasında soru işaretine neden olurken ünlü ekonomist Hatice Kolçak, önemli öngörülerde bulundu.

"DEVLALÜASYON BEKLENTİSİNİ KIRMAK İÇİN FAİZ ARTIRIMI YAPILDI"

Seçim sonrası döviz kurunun ne olacağına dair tahminde bulunan Ekonomist Hatice Kolçak, Merkez Bankası’nın kararını da değerlendirdi. Kolçak, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın faiz kararını seçim sonrası bir devalüasyon beklentisi olduğunu ve bu beklentiyi kırmak için faiz artırımı yapıldığını söyledi. Kolçak, Merkez Bankası’nın faiz artışı kararının "devalüasyon olmayacak" mesajı verdiğini ve bu sayede devalüasyon beklentisini kırmayı amaçladığını aktardı.

"YAPMAK ZORUNDA KALDILAR"

Seçimlere kısa bir süre kala yapılan bu faiz artışını Hatice Kolçak, "yapmak zorunda kaldılar" diyerek yorumladı. Öte yandan Kolçak, devalüasyon olmayacağını savundu.

Emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam için flaş gelişme. Meclis'e sunuldu Emekli maaşlarına ve asgari ücrete zam için flaş gelişme. Meclis'e sunuldu

"ALTIN VE DOLAR SEÇİM SONRASI ARTMAYA DEVAM EDECEK"

Yerel seçimler sonrası döviz kurunda yaşanacak gelişmelere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Hatice Kolçak, altın ve dolar fiyatlarının seçim sonrası da artmaya devam edeceğini belirtti. Enflasyon konusuna dikkat çeken Kolçak, doların en az enflasyon kadar artacağını ve bunun da enflasyona daha fazla katkıda bulunacağını belirtti. Ekonomist Kolçak, seçim sonrası piyasanın sıkılacağını belirtti.

Editör: İrem Nur Kaya