Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde 10. Dünya Türk İş Konseyi Kurultayı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yeni bir çağın ayakları artık giderek daha güçlü bir şekilde duyulmaya başlandı. Biz Türkiye olarak tüm hesaplarımızı dünyanın önündeki müstakbel çağın liderlerinden olmak için yapıyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları ;  

Kurultay’da yapılacak konuşmaların, alınacak kararların, hepimiz için yeni bir dönemin başlangıcı olmasını temenni ediyorum. Nail Olpak başta olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Yurtdışından gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.

Sadece Türk diasporası dediğimiz, insanlarımızın sayısının 8 milyonu bulduğunu düşünürsek, üzerinde yükseldiğimiz zeminin değerini daha iyi anlayabiliriz. Türk devletleri teşkilatı, üye ve gözlemci devletleri de buna dahil etmeliyiz. Diğer kardeş devletler, İslam dünyası ve onların diasporasını da bundan ayrı tutamayız. Türkiye, yeni bir uyanış, yeni bir şahlanış içindedir.

Burada temsil edilen gücün büyüklüğünü sadece bizler bilmiyoruz. Bu tabloyu kendilerine karşı görenler de aynı gerçeğin farkındalar.

Buradaki her bir kardeşimiz bir nesil uğruna, bir millet, bir medeniyet uğruna fikriyle, kabiliyetiyle savaşarak bugünlere gelmiştir. Bağlarımızı sürekli güçlendirmek için çalışıyoruz. Böylece hem kendi vatanımızda hem de diasporadaki kardeşlerimizin önünü hep birlikte açacağız.

Hem sayısal, hem ekonomik, hem de sosyal olarak bizden daha zayıf diasporaların siyasi olarak daha güçlü olduğunu tekrar tekrar görüyoruz. Bunun için daha yakın çalışmamız gerekiyor.

Küresel düzeydeki her gelişmeyi kendi ortak hedeflerimizin dinamosu haline getireceğimizden şüphe duymuyorum. İletişim imkanlarının geliştiği şu dönemde diaspora ve anavatan arasındaki bağları geliştirmek daha kolay.

Yeni bir çağın ayakları artık giderek daha güçlü bir şekilde duyulmaya başlandı. Biz Türkiye olarak tüm hesaplarımızı dünyanın önündeki müstakbel çağın liderlerinden olmak için yapıyoruz.Her görünümden kirli yapının kuşatmasına maruz kalmamız kaçınılmazdır. Asırlık acılara ve yapaylıklara son vermenin vakti gelmiştir. Hep birlikte Türk dünyası olduğumuzda bunu sağlayabiliriz endişeniz olmasın

Prof. Dr. Naci Görür 'Çok can sıkıcı' diyerek anlattı. Deprem için endişe duyduğu yeri açıkladı Prof. Dr. Naci Görür 'Çok can sıkıcı' diyerek anlattı. Deprem için endişe duyduğu yeri açıkladı

Türk ekonomisinde yaşanan sıkıntıları adım adım geride bıraktığımız bir dönemden geçiyoruz.

Editör: Nehir Durdağı