BAŞAKŞEHİR'in yenilmesinden sonra derbi hem Beşiktaş için, hem de Galatasaray için daha önemli hale gelmişti.
Bu öneme göre mi oynadılar peki? İşte orası tartışılır. O kadar pas hatası yaptılar ki; inanılır gibi değil.
Beşiktaş, Sarpsborg maçından sonra uzun bir yolculuk yapıp geldi ve tek antrenmanla maça çıktı. Yorgunluk olabilir mi derken maça iyi başladılar, ilk 25 dakika rakipleri karşısında üstünlük kurdular. Daha çok topla oynadılar, daha etkili oldular. Bunda Vida, Mustafa, Necip, Adem gibi futbolcuların rolü büyüktü.
25. dakikadan sonra ise bu kez Galatasaray oynamaya başladı. Defanstan iyi çıktılar, orta sahada da topa daha çok sahip oldular.
 
Maçın ilk yarısına damga vuran iki VAR kararı vardı. Birinden Beşiktaş lehine penaltı çıktı. Diğerinden ise Vida'nın koluyla temas eden topa Cüneyt Çakır çarpma kararı verdi. VAR kararları da olsa bu iki pozisyon tartışılır bence...
İkinci yarıya doğal olarak daha istekli başlayan taraf Galatasaray oldu. Beraberliği istiyorlardı, bunu da sahanın her yerinde rakiplerine baskı kurmaya çalışarak gösterdiler.
Beşiktaş zaman zaman oyun kurmada, pas yapmada zorlandı. Bunda Adem'in çizgiye alınmasının ve Quaresma'nın topla buluşturulamamasının etkisi büyüktü. Mustafa da oyundan düşmüştü.
Son dakikalara geldiğimizde Galatasaray'ın Beşiktaş ceza alanı içinde daha tehlikeli olduğunu gördük. Şenol Güneş, Mustafa'nın yerine Love'u alıp karşılık vermeye çalıştı. Buna rağmen baskıyı kıramadı.
Ama sonuçta ilk 25 dakikalık futboluyla kazanan Beşiktaş oldu. Artık Kartal şampiyonluk yarışında var.