İstanbul Kağıthane’de yaşanan aile içi şiddet olayı faciayla sonuçlandı. Boşanma aşamasındaki eşinin evine gelen 33 yaşındaki Rüzgar Eser, çıkan tartışmada eşini silahla yaraladı, baldızı ve kayınvalidesine saldırdı. Evde yaşanan arbede sırasında kayınvalide Delal A., damadını bıçaklayarak öldürdü.
Olay sonrası gözaltına alınan kayınvalide, emniyette verdiği ifadede “Müdahale etmesem hepimizi öldürecekti” sözleriyle yaşanan dehşeti anlattı.
Tartışma kısa sürede silahlı saldırıya dönüştü
Olay, dün saat 15.30 sıralarında Kağıthane’ye bağlı Çeliktepe Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Rüzgar Eser, boşanma aşamasındaki eşi Nurşin E.’nin yaşadığı eve geldi.
Kapının açılmasıyla başlayan konuşma kısa süre sonra tartışmaya dönüştü. İddiaya göre Rüzgar Eser, yanında taşıdığı silahla eşi Nurşin E.’ye ateş etti. Olay sırasında evde bulunan baldızı Betül E. ile kayınvalidesi Delal A.’ya da saldırdığı öne sürüldü.
“Rastgele salladım”
Evde yaşanan panik sırasında mutfağa koşan Delal A., aldığı bıçakla damadıyla boğuşmaya başladı. Arbede sırasında Rüzgar Eser göğsünden bıçaklandı.
Ağır yaralanan saldırgan olay yerinde hayatını kaybederken, vurulan Nurşin E. sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Seyrantepe Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Darbedilen Delal A. ile Betül E. ise Okmeydanı Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
Tedavilerinin ardından gözaltına alınan anne ve kızın emniyetteki ifadeleri ortaya çıktı.
Kayınvalide Delal A. ifadesinde şu sözleri kullandı:
“Batman’dan İstanbul’a gelmişti. Kapıyı çalıp konuşmak istediğini söyledi. Biz de inanıp kapıyı açtık. Kızımla konuşurken yine kavga çıktı. Bir anda silahını çekip ateş etmeye başladı. Ona engel olmak için mutfağa gidip bıçak aldım. Kızıma tekrar ateş etmeye çalışınca boğuşma oldu. Elimdeki bıçağı rastgele salladım.”
Anne ve kızı adliyeye sevk edildi
Cinayet Büro Amirliği’nde işlemleri tamamlanan Delal A. ile kızı Betül E., daha sonra adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
