Düzce’nin Akçakoca ilçesinde demir çelik yüklü tır ile fındık işçilerini taşıyan ve “pat pat” olarak tabir edilen tarım aracının çarpışması sonucu 4 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı. Kazada yaşamını yitirenlerden 3’ünün kadın işçi, birinin ise tarla sahibi olduğu öğrenildi.
Fındık İşçilerini Taşıyan Araç Tırla Çarpıştı
Kaza, D-655 Düzce-Zonguldak Batı Karadeniz Bağlantı Yolu’nun Ayazlı Akevler mevkisinde meydana geldi.
Yolda seyir halinde bulunan 16 AAY 442 plakalı demir çelik yüklü tır ile fındık işçilerini taşıyan tarım aracı çarpıştı.
Çarpışmanın etkisiyle fındık işçilerinin bulunduğu tarım aracını altına alan tır, kontrolden çıkarak yolun yakınındaki bir evin bahçesine yuvarlandı.
Kaza Yerine Çok Sayıda Ekip Sevk Edildi
Kazanın ardından yapılan ihbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekibi gönderildi.
Olay yerine ulaşan ekipler, kazaya karışan araçlarda ve çevrede inceleme yaptı. Sağlık görevlilerinin yaptığı kontroller sonucunda 4 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi.
Hayatını Kaybedenlerin 3’ü Kadın İşçi
Ekiplerin yaptığı kontrollerde hayatını kaybedenlerden 3’ünün kadın fındık işçisi olduğu tespit edildi. Kazada tarla sahibi de olay yerinde hayatını kaybetti.
Böylece Düzce’nin Akçakoca ilçesinde meydana gelen kazada yaşamını yitirenlerin sayısı 4 olarak açıklandı.
Kazada yaralanan 8 kişiye ise sağlık ekipleri tarafından ilk müdahale yapıldı. Yaralılar daha sonra ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı.
Tır Bir Evin Bahçesine Yuvarlandı
Çarpışmanın şiddetiyle tarım aracını altına alan demir çelik yüklü tırın yakındaki bir evin bahçesine yuvarlandığı belirtildi.
Akçakoca’daki kazada 4 kişi hayatını kaybederken 8 kişinin yaralandığı bildirildi. Kazanın ardından sağlık, itfaiye, polis ve jandarma ekiplerinin bölgedeki çalışmaları sürdü.
