19 Mart’ta yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden genç futbolcu Kubilay Kaan Kundakçı ile ilgili ortaya atılan iddia, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Henüz 21 yaşında yaşamını yitiren Kundakçı’nın annesi Ülker Kundakçı, oğlunun mezarı başında yaptığı açıklamada, davadan vazgeçmeleri için kendilerine ev teklif edildiğini öne sürdü.
Gazeteci Özlem Aktay’a konuşan acılı anne, bu teklif karşısında büyük bir öfke duyduğunu dile getirdi. Kundakçı, “Benim para pula ihtiyacım yok. Böyle bir saçmalık mı olur? Bana davadan vazgeçmek için ev teklif ediyorlar. Çocuğumun kanı için ev mi alayım? Bir anneye nasıl böyle bir teklif yapılıyor?” sözleriyle yaşadığı tepkiyi anlattı.
“Benim evim artık burası”
Oğlunun mezarını işaret ederek konuşan anne, adalet mücadelesinden geri adım atmayacağını vurguladı. “Benim çocuğumun yanı benim evim artık” diyen Kundakçı, “Ben niye vazgeçeyim sonuna kadar! Benim evim burası, ben 53 yaşındayım bundan sonra evi barkı ne yapayım? Bu ne saçmalık ya? Bu nasıl bir adaletsizlik, nasıl bir vicdan? Bir anneye böyle bir şeyi nasıl teklif edebilirsiniz ya?” ifadelerini kullandı.
