Kartal Belediyesi tarafından düzenlenen 9. Vedat Günyol Deneme Ödülü’nün kazananları, Kartal Neptün Gezegen Kafe’de gerçekleştirilen basın duyurusu etkinliğinde açıklandı. Ödüller, 9 Mart 2025 tarihinde Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tören ile sahiplerini bulacak.
Vedat Günyol’un Anısını Yaşatma Amacı
Türk edebiyatının özgün deneme yazarlarından Vedat Günyol’u anmak ve onu yeni nesillere tanıtmak amacıyla düzenlenen ödül töreni, Kartal Belediyesi öncülüğünde ve Türkiye Yazarlar Sendikası, Türkiye PEN Yazarlar Derneği, Cumhuriyet Gazetesi ve İstanbul Atatürk Lisesi Mezunları Vakfı desteğiyle gerçekleştirildi.
Ödül Kazananlar ve Eserleri
Toplamda 31 deneme yazarının katıldığı yarışmada ödül kazananlar şu şekilde:
- 9. Vedat Günyol Deneme Ödülü: Hüseyin Ferhad – Türkçe’nin Sol Anahtarı
- Seçici Kurul Özel Ödülü: Mehmet Serdar – Uzun Lafın Kısası
- Genç Deneme Yazarı Ödülü: Bülent Ayyıldız – Ölümsüz Olmaya Değmez
“2025 Vedat Günyol Edebiyat Yılı” İlan Edildi
Etkinlikte konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, 2025 yılını “Vedat Günyol Edebiyat Yılı” olarak ilan ettiklerini duyurdu. Başkan Yüksel, Vedat Günyol’un Türk edebiyatının en önemli kalemlerinden biri olduğuna vurgu yaparak, onun mirasını nesilden nesile aktarmaya kararlı olduklarını belirtti.
Tören 9 Mart’ta Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde
Ödüller, 9 Mart Pazar günü Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi’nde düzenlenecek tören ile kazananlara takdim edilecek. Tören, edebiyat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.