Çorlu’da, dokuz yaşından itibaren, dokuz yıl boyunca akrabası Vedat Tarhan’ın cinsel istismarına uğrayan Emre Yıldır, geçen yıl 29 Nisan günü, 15’inci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak, yaşamına son verdi.

İntihar etmeden bir ay önce ailesine, 2002-2003 yıllarında evlerinde kalan Vedat Tarhan’ın 2011 yılına kadar kendisine cinsel istismarda bulunduğunu açıklayan Emre Yıldır’ın, sanık ile yüz yüze görüşmesine ait ses kaydıyla Çorlu başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğu, ancak dilekçenin intihardan sonra işleme koyulduğu ortaya çıktı.

Emre Yıldır'ın intiharından sonra gözaltına alınan ve ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ gerekçesiyle tutuklanan Vedat Tarhan, üç ay sonra görülen ilk duruşmada tahliye edildi.

Cumhuriyet savcısının itirazı üzerine hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarılan Vedat Tarhan, geçen yıl 19 Ağustos’ta Çanakkale’de yakalanıp tutuklandı.

Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçen duruşmada savcı, Tarhan’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istedi.

Bugün Edirne 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 10’uncu duruşmaya tutuklu sanık Vedat Tarhan, cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Emre Yıldır'ın anne ve ablaları ile Tekirdağ Kadın Meclisi üyelerinin katıldığı duruşma basına ve izleyicilere kapalı görüldü.

Duruşmada son savunmasını yapan Tarhan, suçsuz olduğunu öne sürerek, “Ben suçsuzum, Allah katında da içim rahat. Beraatımı talep ediyorum” dedi.

Mahkeme, ‘çocuğun nitelikli istismarı’ suçundan Tarhan’ı herhangi bir indirime gitmeden 26 yıl hapis cezası verdi.

Editör: Haber Merkezi