İsrail'in Gazze'ye yönelik ağır bombardımanı devam ederken ABD basınında yer alan haber  ses getirdi. Bloomberg'de Bobby Ghosn'un kaleme aldığı yazıda, dikkat çeken ifadeler yer aldı. Ghosn, Gazze'de yaşananların çözümünün yolunun Türkiye'den geçtiğini belirtti. ABD'li medya kuruluşu Bloomberg, Gazze'deki katliamın sona erdirilmesi için Türkiye'yi işaret etti.

ABD'li medya kuruluşu Bloomberg, ''Biden, Erdoğan'ı ne kadar erken ararsa o kadar iyi'' ifadesinin kullanıldığı haberde, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'a ayar vermesi için ise ''ABD, Türkiye tarafından terslenmeyi hak etmişti'' yorumunda bulunuldu.

İsrail'in Türkiye planı ortaya çıktı İsrail'in Türkiye planı ortaya çıktı

"Gazze'deki krizi çözmenin anahtarı Türkiye" başlığıyla servis edilen haberde "Biden, Erdoğan'ı ne kadar erken ararsa o kadar iyi" ifadeleri yer alırken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye ziyaretinde yaşadıkları içinse "ABD bunu hak etmişti" yorumunda bulunuldu.

"Fidan'ın parmak sallaması en sertiydi"

"Gazze'deki krizi çözmenin anahtarı Türkiye" başlıklı yazıda, "Biden, Erdoğan'ı ne kadar erken ararsa o kadar iyi. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türk mevkidaşıyla yaptığı iki saatlik görüşme sonrasında ABD Dışişleri Bakanlığı'nın kısa açıklaması yaşanan soğukluğu gizleyemiyor. Blinken, İsrail-Hamas savaşında çözüm bulmak için çıktığı Orta Doğu turunda birçok kez parmak sallanmasına maruz kaldı. Fakat Hakan Fidan'dan aldığı parmak sallama en serti oldu." yorumu yapıldı.

"Amerika, Türkiye tarafından terslenmeyi hak etmişti"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Blinken ile görüşmemesinin de dikkat çekici olduğu belirtilirken, analizde, "Fidan'ın azarlaması ve Erdoğan'ın terslemesi hak edilmişti.Biden yönetimi, Türkiye'yi ihmal etti. Türkiye'nin önemli ölçüde yardımını gerektirmeyen bir çözüm olamaz ve ABD, Erdoğan'ı masaya getirmek için yoğun çaba sarf ederek kaybedilen zamanı telafi etmelidir." denildi.

"Herkesle tek görüşebilen kişi Erdoğan"

Türkiye'nin Orta Doğu ilişkilerinde kritik bir rol üstlendiğinin belirtildiği makalede, "Erdoğan, savaşın iki tarafındaki ülkelerle de resmi olarak diplomatik ilişki geçiren tek lider. Bu krizdeki iki önemli oyuncudan biri olan Katar, Hamas liderlerine ev sahipliği yapıyor ama israil ile resmi ilişkisi yok.Mısır'ın İsrail'le diplomatik bağı var fakat Hamas'la iletişimi yok'' ifadeleri kullanıldı.

Editör: Nehir Durdağı