İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ederken bir yandan da İsrail'e savaş karşıtı protestolar sürüyor. Bu defa ABD Senatosu’nda protesto edildi.

Senato Ödenek Komitesi’nde, İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak yardımlar için  Savunma Bakanı Lloyd Austin ile hazır bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Senato Ödenek Komitesi’nde İsrail ve Ukrayna'ya yapılacak yardımları da içeren 106 milyar dolarlık ulusal güvenlik fonu talebi hakkında açıklama yaptığı sırada, elleri kırmızı boyalı savaş karşıtları tarafından protesto edildi.

abd-205

‘Elleriniz kanlı’

Ayrıca Blinken’ın konuşması boyunca arka sırada oturan eylemciler, kan rengine boyadıkları ellerini kaldırarak “Gazzeli sivillerin kanı ellerinizde” mesajı verdi.

ABD Başkanı Joe Biden’ın Kongre’den talep ettiği 106 milyar dolarlık ek bütçe talebi Kongre’de görüşülmeye devam ediyor. Blinken, ABD’nin verdiği desteğin Rusya’nın Ukrayna işgalini “stratejik bir fiyasko” haline getirdiğini öne sürdü ve hem İsrail’e yapılması planlanan yardımın hem de Gazze’ye insani yardımın önemini vurguladı.

Blinken konuşması sırasında göstericiler, kırmızıya boyadıkları ellerini havaya kaldırarak, "Gazzeli çocukları kurtarın" sloganı attı. Gazze Şeridi’nde ateşkes çağrısı yapan protestocular, defalarca "Ateşkes hemen" diye bağırdı. Bir gösterici ise, "Gazze kuşatmasına hayır" yazılı pankart açtı.

Blinken, protesto nedeniyle konuşmasına devam edemezken, toplantıya protesto nedeniyle bir kaç kez ara verildi. Kongre polisi, göstericilere müdahale ederek salondan çıkarırken, 12 kişi gözaltına alındı.

protesto

"Hepimiz sivil hayatların korunması için kendimizi adadık”

Konuşmasının sonunda protestocuları takdir eden Blinken, "Hepimiz sivil hayatların korunması için kendimizi adadık. Konuştuğumuz kadarıyla yaşanan acıları hepimiz biliyoruz, hepimiz bunun sona ermesini sağlamaya kararlıyız" ifadelerinde bulunarak ABD'nin müttefiklerinin yanında durmasının zorunlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Blinken ve Austin, ABD’nin İsrail ve Ukrayna'ya yardımları da kapsayan 106 milyar dolarlık ulusal güvenlik fonu talebi hakkında açıklama yapmak için toplantıya katılmıştı. Fonun yaklaşık 15 milyar dolarlık kısmı İsrail’in Filistin’e yönelik askeri operasyonları için ayrılacak.

Kudüs'te İsrail Polisi'ni bıçaklayan bir Türk Vatandaşı öldürüldü! Kudüs'te İsrail Polisi'ni bıçaklayan bir Türk Vatandaşı öldürüldü!

Editör: Nehir Durdağı