Hizbullah Genel Sekreteri  Nasrallah İsrail-Filistin çatışmasıyla ilgili açıklamalarına ABD’den yanıt geldi.ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, "Hizbullah veya diğer aktörlerin" İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyarıda bulundu.

Hizbullah veya diğer aktörlerin İsrail-Hamas arasındaki çatışmalardan faydalanmaması konusunda uyarıda bulunan ABD Ulusal Güvenlik Konseyi, olası bir savaşın Lübnan halkı için yaratacağı yıkımın hayal bile edilemeyeceğini vurguladı. ABD Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcülüğü'nden yapılan açıklamada, Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah'ın konuşmasına atıfta bulunularak, Gazze'deki çatışmaların genişlemesinin istenmediği aktarıldı.

Açıklamada, "Bugün Hizbullah liderinin konuşmasından haberdarız. Ağız dalaşına girmeyeceğiz. ABD, Hamas'ın İsrail'e getirdiği çatışmanın tırmanmasını veya genişlemesini istemiyor. Biz ve ortaklarımız net olduk: Hizbullah ve diğer aktörler - devlet olsun veya olmasın - süregelen çatışmadan faydalanmaya çalışmamalıdır. Bunun İsrail ile Lübnan arasında 2006'dakinden daha kanlı bir savaşa dönüşme potansiyeli var. ABD bu çatışmanın Lübnan'a yayılmasını istemiyor. Lübnan ve halkının yaşayacağı muhtemel yıkım hayal bile edilemez" ifadelerine yer verildi.

ABD'den flaş Erdoğan açıklaması ABD'den flaş Erdoğan açıklaması

Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, dün paylaştığı videolu konferans aracılığıyla yaptığı konuşmada, Lübnan ile İsrail sınırında şu ana kadar yaşananlarla (çatışmalarla) yetinmeyeceklerini belirtmişti.

Nasrallah "ABD savaştan sorumludur. Bütün katliamlardan ABD sorumludur. ABD, Lübnan'da Afganistan'da yaşanan katliamlardan sorumludur. Gazze'deki savaşı o yönetiyor ve onun bedel ödemesi lazım. Irak'ta ve Suriye'de yaptığı cinayetlerin de hesabını vermelidir. Direniş güçlerimiz ABD'nin üslerine saldıracak, ABD bedel ödemeli" ifadesini kullanmıştı.

Netanyahu tehdit etti

İsrail Başbakanı Netanyahu, Hasan Nasrallah'ın açıklamalarına atıfta bulunarak, "Kuzeydeki düşmanlarımıza söylüyorum: Bizi sınamayın, bunun bedelini ağır ödersiniz" şeklinde uyardı.

Editör: Nehir Durdağı