Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gündemdeki konulara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

Can Atalay davası 

Sedat Peker'den flaş Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı: Altına yazdıkları dikkat çekti Sedat Peker'den flaş Mehmet Ali Yılmaz paylaşımı: Altına yazdıkları dikkat çekti

Milletvekilliğinin düşme sebeplerinden kesin hüküm nedeniyle düşme durumunda Anayasa'nın 85. Maddesi'ne göre AYM'ye başvuru yapılamaz. Açık hükümdür bu. Can Atalay'ın vekilliği de kesin hüküm nedeniyle düşmüştür. Bu durumda AYM'ye başvuru yapılmıştır, AYM'nin karar verilmesine yer olmadığına şeklinde değil de yetkisizlik nedeniyle ret kararı verilmesi gerekiyor. Karar verilmesine yer olmadığına karar vermenin gerekçesini ancak gerekçeli kararda göreceğiz. AYM'nin bu yöndeki kararı Meclis'te okunan kesin hükmün tartışılması nedeniyle ise bu doğru değildir. Kesin hüküm kalkmamıştır, Meclis'te okunmuştur. Burada AYM'nin önceki içtihatları söz konusu. Önceki başvurularda ret kararı vermiştir. Gerekçeli karar ortaya çıktıktan sonra göreceğiz.

8. yargı paketi

8. yargı paketi kabul edildi. Önümüzdeki hafta Meclis'te görüşülecek. Yargı'nın hızlandırılması ve kişisel verilerin korunması için önemli düzenlemeler var. Seçim sonrası da getireceğimiz düzenlemeler var. cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik çalışmalar var. Farklı farklı süreleri ortadan kaldırıyoruz. İhtilaf, temyiz süresi gibi süreleri bütün davalarda 2 hafta olarak düzenliyoruz. Kişisel verilerin korunmasına yönelik düzenlemelerimiz var. Terörle mücadele açısından hassasiyetimizi koruyoruz.

Erzincan maden faciası

8 kişinin kusurlu olduğu belirlendi. 6'sı tutuklandı, 2'si serbest bırakıldı. Şirketin Türkiye yöneticisi ilgili olarak da ifadeler alındı. O kişi de soruşturma kapsamında. Buna sebebiyet verenler kimse bu yargımız tarafından ortaya çıkarılacak. Bunun tüm teknik boyutları incelenerek kimler kusurlu yargımız tespitini yapacak. Temennimiz vatandaşlarımıza ulaşılması.
 

Editör: Nehir Durdağı