Oyuncu Merve Dizdar Fransa’da 76. Cannes Film Festivali’nde yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Kuru Otlar Üstüne” filmindeki rolüyle en iyi oyuncu seçilmişti.

Salondakiler tarafından ayakta alkışlanan Dizdar, ödülünü aldıktan sonra bir konuşma yapmıştı.

Merve Dizdar şunları söylemişti.

"Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele eden ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın.

Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim. Ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray'ın ve Nurayların duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor.

Bu ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için ve bu ödülü kendisine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerim ve Türkiye'de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum."

Bu sözlere ilk tepki AK Parti MKYK üyesi ve Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı'dan gelmişti. Ayvalı şu paylaşımı yapmıştı:

"Batı’nın Ezik Kölelerinden biri daha. Aldığı ödülü oyunculuğuna değil, iki büklüm sunduğu sadakatine ve ülkesini onların diliyle aşağılamasına borçlu…Eline tutuşturulan kağıdı titreyerek okuyacak kadar ezik, kendi ülkesini kölesi olduğu zihniyete peşkeş çekecek kadar kompleksli… Fransa’da saraylarda ağırlanan PKK’lılardan farkı sektöründen ibaret. Merve Dizdar budur."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un eşi Pervin Ersoy ise Merve Dizdar'ı kutladı.

Pervin Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında “Büyük alkışlar sana sevgili Merve Dizdar” ifadelerini kullandı.

Bu mesaja da AK Partili Metin Külünk sert tepki gösterdi.
Külünk, Ersoy’un paylaşımına Twitter hesabından şu sözlerle tepki gösterdi:

“Galiba CHP’li bir vekilin eşi gibi. Ülkemizi bütün dünya önünde aşağılayan birine sosyal medyadan destek vermesi kabul edilemez.”