Gezi Parkı eylemleri davasında tutuklanan menajer Ayşe Barım hakkında tahliye kararı veren İstanbul 8. Asliye Ceza Hakimi Fatih Kapan, görevden alınarak tüketici mahkemesi hakimliğine atandı.
HSK, Hakim Hakkında Kararını Verdi
Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), Gezi eylemleri soruşturmasında tutuklanan menajer Ayşe Barım hakkında tahliye kararı verdiği için hakkında inceleme ve soruşturma başlattığı İstanbul 8. Asliye Ceza Hakimi Fatih Kapan ile ilgili kararını verdi.
Görev Yeri Değiştirildi
HSK’nın aldığı karara göre, Asliye Ceza Hakimi Fatih Kapan görevden alınarak, aynı adliyede tüketici mahkemesi hakimliğine atandı.
Tahliye Kararı Verildi, Çıkmadan Yeniden Tutuklandı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Taksim’deki Gezi Parkı eylemlerine katıldığı iddiasıyla başlattığı soruşturma kapsamında tutuklanan menajer Emine Ayşe Barım’ın avukatları, sulh ceza hakimliğine başvurarak müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz etti.
Talebi değerlendiren hakimlik, itirazı reddederek Barım’ın tutukluluğunun devamına karar verdi. Bunun üzerine Barım’ın avukatı, müvekkilinin tutukluluğuna yeniden itiraz ederek İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi’ne başvurdu.
İtirazı değerlendiren mahkeme hakimi Fatih Kapan, “Şüpheliye yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, lehine olan tanık beyanları, aleyhine olan telefon konuşma kayıtları ve tüm deliller kapsamında suçun değişme ihtimali bulunduğu ve bu durumda ise tutukluluk kararının ölçülü olmayacağı” gerekçesiyle tahliye kararı verdi.
Bunun üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Barım’ın tahliyesi gerçekleşmeden karara itiraz etti. Başsavcılığın talebini değerlendiren Ağır Ceza Mahkemesi, Barım hakkında yeniden tutuklama kararı verdi.