Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı televizyon programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Karaismailoğlu şu ifadeleri kullandı:

- Sadece ülkemiz değil dünya zor bir süreçten geçiyor. Bunun ekonomik sıkıntılara yansıması, dünya piyasalarındaki arzın talebin azalması, bir taraftan fiyatların artması, bunlar ekonomik düzene oturacaktır.

- Son 6 aydır yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var. Bunların hayata yansımaları var. Onun vatandaşımıza verdiği bir huzursuzluk ve beklenti var.

- Ben her gün sokaktayım. Haftada en az 3 ile gidiyorum. Bir sıkıntı var. Vatandaşın alım gücü düştü. Esnafta da sıkıntı var. Ama son günlerde, son aylarda bu Ramazan ayıyla birlikte olumlu gelişmeler var piyasada. Vatandaş onun sıkıntısını görüyor.

- Alım gücünün artmasını bekliyor. Ama bunu çözecek olanın sadece Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti olduğunu iyi biliyor. Bu sıkıntıları söylüyorlar biz de dinliyoruz.

- Bunun için çaba sarf eden bir hükümet var. Çözeceği belli. İnşallah bu yaz dönemiyle birlikte bu ekonomik sıkıntılar bir tarafa gidecek.

- Biz bir taraftan bu kadar sıkıntıların olduğu bir ortamda, bu kadar büyük yatırımlar yapıp vatandaşa hizmet olarak yansıtıyoruz.

Editör: Haber Merkezi