ABD Başkanı Joe Biden, bundan böyle ABD'nin askeri yardımda bulunduğu ülkelerden savaş hukukuna uyma garantisi isteyeceklerini açıkladı. Biden'ın imzaladığı başkanlık kararnamesine göre bu ülkelerden 180 gün içinde yazılı taahhüt talep edilecek. İsrail gibi aktif çatışma içindeki ülkeler içinse bu süre 45 gün olarak belirlendi. Biden bu kararname öncesinde, İsrail'in Gazze'de "sınırı aştığını" söylemişti.

LİSTENİN BAŞINDA İSRAİL GELİYOR

ABD 100 ülkeye askeri yardımda bulunuyor. 1950'den bu yana en çok yardım alan ülkeler listesinin başında İsrail geliyor. ABD İsrail'e her yıl 3,8 milyar dolar değerinde silah ve teçhizat hibe ediyor.

Netanyahu'yu yiyip bitiren ihtimal! Telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor Netanyahu'yu yiyip bitiren ihtimal! Telefonu bir an olsun elinden düşürmüyor

DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE BİLGİ VERECEKLER

Kararnameye göre; ABD'den silah yardımı alan ülkelerin, çatışma durumunda sivillere ABD'nin göndereceği yardımların teslim edilmesine dair bir güvence vermesi de gerekecek. Bu ülkelerin düzenli bir şekilde Kongre ve Beyaz Saray'a bilgi vermesi gerekecek. Bu politikayı destekleyen senatörlerden Chris Van Hollen, Biden'ın böylece İsrail hükümetine daha fazla baskı uygulayabileceğini söyledi.

Editör: İrem Nur Kaya