05 Aralık 2025
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
İstanbul
Açık
12°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Ara
Ortadoğu Gazetesi BİLİM-TEKNOLOJİ İnternet'in İki Büyük Mecrası Satıldı!

İnternet'in İki Büyük Mecrası Satıldı!

Türkiye'de bir döneme damga vuran ve hala bilinirliği en yüksek dijital sözlük platformlarından "İnci Sözlük" ve "Uludağ Sözlük"ün hisselerinin yarısı satıldı. 

Uzun yıllardır Türkiye'de faaliyetlerine devam eden ve internet alemine yön veren İnci Sözlük ile Uludağ Sözlük'ün hisselerinin yüzde 50'si satıldı. Bir süredir eski heyecanından uzak bir görünüm sunan sözlükler, satış işleminin gerçekleşmesinden sonra farklı etkinliklere, oyunlara ve uygulamalara ağırlık verecek. 

Sözlüklerin hissesi, Bursa Merkezli bir inşaat firmasının yönetim kurulu başkanı Emin Adanur tarafından satın alındı. Bu satış işleminden sonra kurumsal yapının daha fazla olacağı da konuşuluyor.

BİR DÖNEME DAMGA VURMUŞTU

Türkiye'de internet kullanımının yaygınlaştığı dönemde popürlerlik kazanan İnci ve Ekşi Sözlük, 2008 ile 2013 yılları arasına adeta damga vurdu. Genellikle Ekşi Sözlük'ün bilgi ağırlıklı yapısından sıkılan yazarların toplandığı İnci Sözlük, televizyon programlarına yaptığı saldırılar ile hafızalara kazındı. Sol frame adındaki bilgi akış bölümünde açılan başlıklara yazarların yorum yapması ve herkes tarafından bu başlıkların görüntülenebilmesi yoğun bir ilgi oluşturmuştu. Hatta bazı zamanlar bu sözlüklere yazar alımı bizzat sözlük yöneticileri tarafından kapatılıyordu. Özellikle ilk dört nesilin popülerlik kazandırdığı İnci Sözlük, bugünlerde ise eski heyecanından uzak bir görüntü sunuyordu. Hisselerin %50 satışı ile birlikte bu platformların daha aktif ve sesini eskisi gibi duyurabilecek bir mecra haline dönmesi öngörülüyor.

10 MİLYON TL

Bursa Merkezli İnşaat Firması'nın yönetim kurulu başkanı Emin Adanur, İnci Sözlük ve Uludağ Sözlük'ün yarı hissesi için 10 milyon TL ödeme yaptı. Adanur ile birlikte sözlük daha kurumsal bir hale kavuşacak. Öte yandan Adanur'un satın aldığı sözlüklerle birlikte inşaat sektöründe katma değer edeceği de tahmin ediliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *